Afbeelding

Strakx Veghel dicht; eigenaar ‘spoorloos’

Zakelijk 72 keer gelezen
VEGHEL – Grand Café Strakx aan de Molenstraat is gesloten. De exploitant, die verzuimde salarissen en huur te betalen, ontwijkt bovendien iedere vorm van contact. Pandeigenaar Ad Verbossen zoekt momenteel naar een nieuwe bestemming.

“Als mensen niet betalen, moeten ze er op een gegeven moment uit”, legt Verbossen uit. Afgelopen weekeinde en begin van de week is de inboedel van het Grand Café, dat krap een half jaar open was, in beslag genomen. Een slotenmaker heeft nieuwe sloten in de deuren gemaakt. Verbossen vindt dat de exploitant een kans heeft laten liggen. “Naar mijn mening had dit best kunnen werken. Maar dan moet je wel je personeel betalen, en de huur. Vanwege die wanbetalingen hebben we ze er nu uitgezet.”

[image=147251]

Ook merkt Verbossen op dat de horecagelegenheid te kampen heeft gehad met de erfenis uit het verleden: voordat Strakx er zich vestigde, stond het ‘pand met de gekleurde ramen’ vele jaren leeg. Strakx was de eerste bestemming van de locatie. “Het zou handig zijn als de gemeente Veghel zich eens positiever opstelt bij dit soort initiatieven”, suggereert Verbossen. Overigens is er nog geen nieuwe bestemming.
Strakx richtte zich op een brede doelgroep. Ernst Brunsveld, die in november 2009 aangaf de gelegenheid te gaan exploiteren, wilde er een ‘niet te exclusieve’ zaak van maken, waar bezoekers konden eten, iets drinken, maar ook vergaderen of een (zakelijke) bijeenkomst zouden kunnen houden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant