Afbeelding

Rabobank: van denken naar doen

Column 35 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=48657]

Heerlijk, het is vakantie! Iedere ochtend sta ik een half uur onder de douche …en pas dan zet ik hem aan. Me scheren doe ik niet. Ik laat bewust de hele bouwvak mijn bakkenbaarden groeien. Dan hoef ik namelijk minder van mijn gezicht te wassen. En mijn snor laat ik ook staan. Daar gooi ik na de douche wat nescafé in en drink dan wat heet water. Zo kan het ook. Al dat gedoe met die kopjes die je dan weer moet afwassen!? Ja, op vakantie ben ik nog luier dan een pamper, of hoe zeg je zoiets? Tegen het middaguur sukkel ik dan naar het strand. Daar maak ik meer afdrukken met mijn kont dan met mijn voeten. Mijn vriendin weet als dierenarts wat ze dan moet doen. Ze laat me rustig inslapen. Ik zou dan het liefst nog iemand inhuren om voor mij te komen snurken.
Zie hier mijn ideale vakantiedag. Niet echt een doevakantie. Lang geleden heb ik in Griekenland eens duikles gehad. Op de eerste dag haakte ik met mijn zuurstoffles achter het ventieltje en liep het badje leeg. Mij niet meer gezien. Sindsdien doe ik op vakantie evenveel als de sportschoenen van Koos Alberts. De enige die stevig doorloopt op mijn vakantie is mijn reisverzekering. Ik stink de hele tijd uit mijn bek want ik ben nog te lui om een scheet te laten. Moet ik een klusje opknappen dan hik ik daar drie weken tegenaan. Laatst moest ik zonnebrand gaan kopen. Waarom mag ik niet gewoon dichtschroeien, vroeg ik nog. Maar ja, een relatiecrisis is ook zo vermoeiend dus ging ik er voor de volle 40 procent tegenaan. Ik heb er een hele dag en 4 tussenliggende terrassen over gedaan. Overigens, ansichten verstuur ik niet, ik zwaai wel een keer naar de satellietfoto. De hartelijke groeten aan heel Nederland. Houdoe!

En uitgerekend in mijn vakantie introduceert Rabobank Bernheze Maasland een nieuw fonds met de naam “Van Denken Naar Doen”: een steun in de rug om ervoor te zorgen dat ideeën in de regio ook echt daden worden. Samenwerken aan innovatie. Hellup! Het is dat die club onlangs zo goed heeft gereden in de Tour - voorwaar een fantastische prestatie, die 6e plaats van Anton Geesink - maar anders had ik hier een vernietigend stukje geschreven over hoe ze het in hemelsnaam in hun financiële harsens hebben gehaald om juist nu, begin augustus, zo’n initiatief te lanceren. Maar hebben die Rabojongens en meisjes even geluk … ik ben daar nu veulste lui voor.

Een dichtgeschroeid weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant