Afbeelding

Regenboog: €640 met oude telefoongidsen

Onderwijs 80 keer gelezen
BOEKEL - Basisschool De Regenboog heeft met het ophalen van oude De Telefoongidsen en Gouden Gidsen een bedrag van 640 euro ingezameld. Dit bedrag heeft de school verdiend met de Boeken voor Boeken actie van De Telefoongids BV. Groep 6 van meester Jan is tot winnaar bekroond met maar liefst 612 gidsen. Per ingezamelde gids ontvangt de school 20 eurocent voor de aanschaf van nieuwe leesboeken. Hoe meer gidsen de kinderen inzamelen des te hoger de opbrengst. Dit was de reden voor De Regenboog om zich vol overgave op de inzameling te storten.

[image=145499]

Zodra de nieuwe editie van De Telefoongids & Gouden Gids op de deurmat valt, gaan de kinderen aan de slag met het inzamelen van de oude gidsen. Met deze Boeken voor Boeken actie wil De Telefoongids BV het hergebruik van oud papier stimuleren en lezen onder kinderen bevorderen.
Naarmate de actie vorderde werden de leerlingen en ook de ouders steeds fanatieker. Naast het uitgekeerde bedrag van 640 euro, loofde De Telefoongids BV aan de school ook nog een grote witte ‘Timmie’ zitzak uit.
“De kinderen hebben geweldig gewerkt. Iedere groep wilde wel een zitzak winnen. Bij de ingang van de school waren bakken geplaatst waar mensen gidsen in konden gooien met de bedoeling om de gidsen over de klassen te verdelen. Kinderen die voorbij de bakken liepen, namen de gidsen mee om zo de zitzak te winnen. Een leerkracht vroeg voor zijn verjaardag geen cadeaus, maar oude gidsen,” aldus Annette van Dalen van basisschool De Regenboog.
“We zijn erg onder de indruk van de hoeveelheid gidsen die de school heeft ingezameld. We stimuleren het hergebruik van oud papier en het feit dat kinderen meer gaan lezen op school. Met de actie Boeken voor Boeken hebben de kinderen de mogelijkheid daar zelf een steentje aan bij te dragen”, aldus Charlotte Thoolen van De Telefoongids BV.
Meer informatie over de Boeken voor Boeken actie van De Telefoongids BV en een aanmeldingsformulier voor scholen vindt u op http://www.boekenvoorboeken.nl.
[image=145498]
[image=145497]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant