Afbeelding

Reuzenrad favoriet bij Udense publiek

Centrum 143 keer gelezen
UDEN - Europa Rad, het reuzenrad van de 16-jarige directeur Willi Kipp is de favoriete attractie van het Udense publiek, dat maakte oud-wethouder van kermiszaken, Marnix Bakermans woensdag bekend in een raadzaal vol kermisexploitanten.

[image=145184]

“Als je op de A50 aan kwam rijden, zag je hem langzaam ontstaan, het geweldig mooi reuzenrad wat de skyline heeft doen veranderen. ‘Goh als, dat altijd toch eens zo zou zijn’. Prachtig om te zien, het grootste reuzenrad van Europa”, aldus de oud-wethouder die nu de functie had van voorzitter van de jury die de kermisattracties met elkaar hadden vergeleken.
De eerste prijs in de categorie ‘vermaakzaken’ kende de jury toe aan de andere horizonbepaler, de hoge zweefmolen Around The World’. ‘Ontzettend mooi uitzicht’ en ‘prachtige belichting’, waren reacties van het publiek, zo vertelde de juryvoorzitter.
Van de ‘oefeningspelen’ was wéér de eerste prijs voor de kamelenrace van Ivo Severijns uit België: “We hebben ons allemaal afgevraagd wat hij toch allemaal zegt in die microfoon. Hij praat heel veel en op het eind zegt hij ‘nmmr 14 wint.”
In de groep ‘verkoopzaken’ was het de geur die opviel.”Die trekt je de kermis over en kun je niet links laten liggen”, zo vertelde Marnix Bakermans over de winnaar, de grill-toren waar Duitse bratwursten gebakken worden.
Wat de kinderattracties betreft was de eerste prijs voor Bugs en Bees, de miniachtbaan. “Die was niet altijd goed te zien omdat hordes opa’s, oma’s en ouders zich verdrongen rond de kinderen die echt met heel veel plezier in de attractie zaten.”
De huidige kermiswethouder Marcel Delhez mocht de prijzen uitreiken en hij had geconstateerd dat het een ‘fantastische kermis’ is geweest.

[image=145186]

[image=145185]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant