Afbeelding

Cor van der Heijden bouwt evenementenhal

Kunst en cultuur 80 keer gelezen
UDEN - De Udense ondernemer Cor van der Heijden gaat toch een evenementenhal bouwen naast Theater Markant. Woensdagmiddag werd op het gemeentehuis de intentieovereenkomst getekend door Van der Heijden en wethouder Marcel Delhez.

[image=143835]

De gemeente blijft eigenaar van Markant, maar Heven Group gaat de exploitatie van het theater én de nieuwe evenementenhal voor zijn rekening nemen. Er komt een tweekoppige directie, bestaande uit Marjorie van Geenhuizen - de huidige directeur van Markant - en een tweede persoon met wie Cor van der Heijden nog in gesprek is. Het is de bedoeling dat de nieuwe evenementenhal op 31 december 2012 wordt opgeleverd.
De gemeente had begin februari een Europese aanbesteding uitgezet voor de realisatie en exploitatie van een evenementenhal en de exploitatie van Theater Markant. Zonder resultaat. De Heven Group, de enige aanbieder bij de aanbesteding, had de gemeente opnieuw benaderd. Cor van der Heijden wil voor eigen rekening en risico een evenementenhal realiseren naast Markant en deze samen met het theater exploiteren.
Het uitgangspunt in de intentieverklaring is een zogeheten dienstenconcessie van 15 jaar waarin afspraken worden vastgelegd over de bedrijfsvoering, subsidiëring en de programmering van Markant en de rol van de evenementenhal voor het verenigingsleven. Wethouder Delhez: "De evenementenhal biedt de mogelijkheid om het brede culturele programma van Uden te waarborgen. Wij verstrekken als gemeente subsidie aan verenigingen, instellingen en onderwijs om de evenementenhal als podium te kunnen gebruiken. Zoals voorstellingen van de toneelclub, de eindejaarsmusical van de basisschool en de evenementen van de Knoerissen. Zij krijgen een betaalbaar podium."
Bij de Knoerissen is Cor van der Heijden ook actief. "Ik kan niet ontkennen dat dat ook heeft meegespeeld bij dit project. Als Heven Group zijn we trots om te komen tot iets wat goed is voor de Udense gemeenschap. We houden er rekening mee dat we de eerste jaren misschien wat verlies draaien maar daarna zal het beslist winstgevend worden. Ik ben een raskapitalist, dus ik weet echt wel welke risico's ik neem. Ik weet dat dit niet de beste investering in mijn leven is. Evenementenhallen dreigen nogal eens failliet te gaan, zeker in economisch mindere tijden. Dat probleem moet ik oplossen. Voor een groot deel hebben we het samen al getackeld. Als het er staat, kan Uden vooruit in de toekomst. Er komt op de Markt, het dorpsplein, weer een huiskamer bij."
Ook Marjorie van Geenhuizen is blij met deze ontwikkelingen. "Er komen nu nog meer mogelijkheden. Zoals popconcerten of dance-events." Cor van der Heijden wil in de evenementenhal ook een restaurant en een keuken realiseren. "Ik hoop dat we eind augustus een definitieve overeenkomst hebben, dat we in september het bestemmingsplan kunnen wijzigen, dat in oktober de gemeenteraad achter ons staat. Daarna gaat er een jaar voorbij voor vergunningen en bestemmingsplannen en hoop ik 2011 met de bouw te kunnen starten. En dan de oplevering op 31 december 2012. Maar dat zal nog moeilijk genoeg worden. Daar hebben we alle medewerking voor nodig."

[image=143832][image=143833]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant