Afbeelding

Veerkracht Van Asseldonk op Silverstone

Sport 57 keer gelezen
SILVERSTONE – Hannes van Asseldonk uit Boekel heeft tijdens de vierde ronde van het Formula BMW Europe kampioenschap op Silverstone laten zien een snelle leerling te zijn. Nadat de Josef Kaufmann Racing coureur op vrijdag zijn beste kwalificatieresultaat van het seizoen behaalde, toonde hij ook in de races op zaterdag en zondag te beschikken over veel vermogen en veerkracht.

[image=143761]

In het voorprogramma van de Formule 1 Grand Prix van Engeland ging de jonge Boekelaar geen gevecht uit de weg. De debutant eindigde op Britse bodem beide manches in de top tien. Hannes van Asseldonk: “Complimenten aan het team. De auto voelde in de kwalificatie heel goed aan, waardoor ik direct een toptijd kon noteren. Nadat de onderkant van de wagen de kerbstones geraakt had kreeg ik enkel de melding ‘cable disconnected’ op mijn dashboard en moest ik het vervolg van de sessie op gevoel afronden. Ik raakte daardoor wat uit mijn ritme en kon niet meer tippen aan mijn voorgaande tijd. De zevende startplek voor zaterdag is echter nog steeds een opsteker!”
Met een prima start vanaf de vierde startrij eindigde Van Asseldonk de eerste race uiteindelijk op de negende plaats. Ook op zondagmiddag kende hij een goede start van de race. Binnen mum van tijd klimt de debutant op naar de top tien voordat hij moeite begint te krijgen om het tempo van de kopgroep bij te benen. Van Asseldonk toont zich echter een doorbijter door verschillende aanvallen van andere coureurs af te slaan en de afsluitende manche toch als tiende te beëindigen. Hannes van Asseldonk staat momenteel als elfde geklasseerd in de tussenstand van het kampioenschap met 52 punten. In het Rookie klassement neemt hij nu de derde plaats in. De volgende ronde van het Formula BMW Europe kampioenschap vindt over twee weken plaats op de Duitse Hockenheimring.
Hannes van Asseldonk: “Het was weer een leerzaam weekend voor me. Zaterdag was ik snel onderweg maar maakte ik in mijn enthousiasme een beginnersfoutje. Zondag was foutloos, maar miste ik juist wat snelheid om me nog verder naar voren op te werken. Samenvattend ben ik tevreden dat ik ieder weekend vooruitgang boek. Dat is immers het voornaamste doel van dit debuutseizoen. Op Hockenheim zal ik mijn uiterste best doen om weer een stap voorwaarts te zetten!”

[image=143760]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant