Afbeelding

Taart en bloemen voor starterslening

Politiek 43 keer gelezen
OSS – “We promoten de woningbouw en proberen het in samenwerking met andere partijen zo goed mogelijk aan de gang te houden. Een starterslening is daarin belangrijk”, zegt Jules Iding. De wethouder overhandigde vrijdagmiddag de honderdste lening aan Luc van den Helm die een huis vlakbij het Osse centrum heeft gekocht.

De starterslening is bedoeld voor mensen die een nieuwe of bestaande woning willen kopen, maar daar onvoldoende inkomen voor hebben. De lening is bijzonder populair. Vanaf 2007 tot en met 2009 werden er twintig toegekend. In de eerste helft van dit jaar ging het al om 111 aanvragen. De toenemende populariteit komt door de verruiming van de regeling. Zo is er geen inkomensgrens meer, is de grens maximale kosten verkrijging eigendom verhoogd naar 225.000 euro en gaat het naast nieuwbouw ook om bestaande woningen. De Rijksoverheid financierde eerst vijftig procent, maar is daarmee gestopt. De gemeentelijke bijdrage is eind mei toegenomen van 25 naar 75 procent. De provincie financiert ook een kwart. In de toekomst gaat de Tweede Kamer mogelijk wel weer financieel deelnemen aan het fonds.

[image=143087]

Opknapbeurt
Van den Helm zelf is sinds eind vorig jaar op zoek naar een koopwoning. “Ik was aan het rondkijken tot ik deze woning tegen kwam. Ben er een paar keer wezen kijken om daarna te onderhandelen. Zonder lening was het niet mogelijk om een huis te kopen. En de keuken en badkamer kunnen wel een opknapbeurt gebruiken.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant