Afbeelding

Woonbelang en SVU gaan fuseren

Wonen 150 keer gelezen
VEGHEL – Een nieuwe naam, een nieuw logo, meer en betere service naar de klant toe, een flinke efficiencyslag en vooral een veel groter woningaanbod – het zijn slechts enkele voordelen die Woonbelang Veghel en SVUwonen in hun fusie zien. Want dat is wat de Veghelse en Udense woningcorporaties op 1 januari 2012 afgerond willen hebben. “Het is tijd voor een vervolgstap.”

“We hebben alle pluspunten en zorgen op een rij gezet en zijn tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor de stap richting een fusie. Wij hebben hetzelfde beeld over de organisatie die we willen zijn”, licht Hans Schepers toe. De directeur van SVUwonen benadrukt dat de medewerkers gewoon hun baan houden. “We garanderen baanbehoud. Als wij al onze ambities willen invullen, hebben we goede mensen op de goede plaats nodig.” Momenteel werken bij SVU 65 medewerkers; Woonbelang herbergt er 25.

[image=143078]

Aan de fusie liggen verschillende onderzoeken ten grondslag en allen wezen ze in eenzelfde richting. “We hebben zo breed mogelijk informatie opgehaald”, verklaart Ad Stas, directeur van Woonbelang Veghel. “En we denken dat als we nu de krachten bundelen, dat veel toegevoegde waarde oplevert.” Stas denkt aan efficiencywinst voor bijvoorbeeld zorginstellingen, die regiobreed opereren en straks niet meer apart in Veghel en Uden hoeven aan te kloppen. Ook hoeven woningzoekenden die geïnteresseerd zijn in zowel Uden als Veghel zich maar één keer in te schrijven. Bovendien kunnen zij dan kiezen uit een veel groter woningaanbod, want door de fusie ontstaat één organisatie die 8.000 woningen beheert (Woonbelang 3.000 en SVU 5.000). De heren vermoeden ook dat de nieuwe organisatie minder kwetsbaar is, doordat er meer expertise aanwezig is én medewerkers elkaars taken gemakkelijker kunnen overnemen. “Kijk”, legt Schepers uit, “het huis van een individuele huurder blijft zijn huis en dat wordt in Veghel even goed onderhouden als in Uden. Maar als het om verdere vragen gaat, kunnen we de klant adequater helpen.”
Of er één gezamenlijke huisvesting komt, is nog niet duidelijk. Wel garanderen beide directeuren dat klanten in zowel Uden als Veghel op een volwaardige locatie terecht kunnen. Woonbelang en SVU gaan nog in gesprek met bewonersvertegenwoordigingen, om ook hun wensen en gedachten te inventariseren. De Raden van Toezicht hebben zich inmiddels achter de fusieplannen geschaard; zij zijn het ook die over anderhalf jaar beslissen over het directeursschap van de te vormen organisatie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant