Afbeelding

'Wij komen alleen voor speciale mensen'

Centrum 128 keer gelezen
UDEN - ‘Wij komen alleen voor hele speciale mensen naar Nederland”, zegt Jan Hoefnagels, eigenaar van het hoogste reizende reuzenrad van Europa, doelend op kermismeester Henk van Bree. Normaal gesproken staat Hoefnagels met deze attractie alleen in Duitsland en soms in Frankrijk. Uden heeft dus de landelijke primeur. Vandaag is de opbouw al begonnen.

[image=143056]

Met een hoogte van bijna 60 meter is de ‘Euro Wheels’ het grootste reizende reuzenrad van Europa. Het gevaarte bevat liefst 42 gondels. Normaal gesproken staat de attractie alleen op de grootste kermissen van Duitsland, zoals in Stuttgart, Bonn, Bremen en Düren. De laatste standplaats was Trier. Vanochtend is de opbouw al begonnen. “De meeste kermissen in Nederland zijn te klein voor dit reuzenrad. Uden heeft een grote kermis, dus dat kan prima. Vergeet niet dat het om 22 transporten gaat. Allemaal lange vrachtwagencombinaties, sommige wel 30 meter lang. En ze zijn allemaal te lang, te breed, te hoog en te zwaar”, lacht Hoefnagels. “De opbouw gaat met een 120-tons kraan, ook van onze eigen firma.”
Hoefnagels komt uit een echte kermisfamilie. Zo hebben de Hoefnagels ook twee Boosters van 55 meter hoog, de XXL - de grootste schommel ter wereld - en de Funhouse. Ook heeft de familie nog een kleiner reuzenrad, nog altijd 45 meter hoog. Verschillende van deze attracties stonden al ooit in Uden. (foto's: Stephan van Berkel)

[image=143057][image=143058][image=143059][image=143060]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant