Afbeelding

'Ik kom zolang als ik kan'

Centrum 64 keer gelezen
UDEN - Eigenaar Van Meetelen van de poffertjeskraam komt al veertien jaar naar de kermis in Uden. Hij zit bovendien in de promotiecommissie. Dat betekent dat hij bijvoorbeeld samen met Henk van Bree bespreekt wat er op de kermis komt te staan. “Het is voor iedereen een enorme aderlating als hij ermee stopt.”

[image=143053]

“Ik blijf in Uden komen zolang als ik kan. Het is een geweldige kermis.” Wat maakt Uden zo bijzonder? “Dat ligt aan degene die de kermis opstelt. Het enthousiasme van Van Bree is aanstekelijk. Het feit dat hij overal gaat kijken. Hij kletst met iedereen en als het nodig is snoert hij iemand de mond. Hij bemiddelt en regelt alles. Als er een opvolger komt zal die dat over moeten nemen. Die moet dezelfde bezieling krijgen.” Volgens de poffertjesbakker heeft Van Bree door laten schemeren dat hij voorlopig zijn opvolger zal blijven adviseren.
Toch valt of staat de kermis niet alleen met Van Bree, stelt Van Meetelen. “Het is gewoon een topkermis. Het is de combinatie van attracties en de omgeving.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant