Afbeelding

Onderwijs en kunstenaars gaan speeddaten

Kunst en cultuur 182 keer gelezen
UDEN – Udense kunstenaars willen graag ingezet worden voor cultuureducatieve activiteiten binnen het onderwijs. De interesse is wederzijds, zo hebben vier Nijmeegse studenten geconcludeerd na hun afstudeeronderzoek in opdracht van het CKVU en Stichting C. “Daarom houden we 15 september een avond waarbij de kunstenaars gaan speeddaten met het onderwijs en ze kennis maken met een servicepunt voor kunstenaars zoals het CKVU gaat creëren”, vertellen Hanneke Geerlofs en Mayke van Rooyen.

[image=142931]

Aan de hand van een enquête onderzochten de studenten van Hogeschool Arnhem -Nijmegen de wensen van de Udense kunstenaars. “Uit de enquête is gebleken dat vooral amateurkunstenaars maar ook sommige professionals behoefte hebben aan een servicepunt bij het CKVU. Het CKVU opent daarom een nieuwe loketfunctie. Als kunstenaars vragen hebben over opslagruimtes, cursussen speciaal voor verenigingen, gebruik van ateliers en lokalen etcetera kunnen ze voortaan bij het CKVU terecht. Het is niet zo dat kunstenaars op dit moment veel problemen hebben, maar ze willen wel graag een punt waar ze eventueel terecht kunnen.”
De ‘avond van de amateurkunst’, vindt plaats op woensdag 15 september. Het loket wordt om 21.00 uur geopend bij het CKVU en daaraan voorafgaand, vanaf 19.30 uur gaan de Interne Cultuur Coördinatoren (ICC’ers) uit het onderwijs bij stichting C aan de slag door middel van korte ontmoetingen in de vorm van workshops door de Udense kunstenaars.

Database en nieuwe website
Hanneke Geerlofs en Mayke van Rooyen zijn heel tevreden met de uitkomsten van hun onderzoek. ”Het is heel positief dat iedereen interesse had, zowel kunstenaars, individueel alsmede in verenigingsverband,en het onderwijs, primair en voortgezet. CKVU en Stichting C hebben nu een database van alle kunstenaars die geïnteresseerd zijn, dat zijn er al een stuk of zestig. Op de avond van de amateurkunst presenteert het CKVU een nieuwe website speciaal voor de Udense kunstenaar.”

Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich opgeven om tijdens deze avond een korte workshop te geven. Dat kan vóór 1 september via
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant