Afbeelding

Ontmoetingsbank Melle gereed

Kunst en cultuur 14 keer gelezen
UDEN - De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de realisatie van een Ontmoetingsbank in de wijk Melle. Deze bijzondere bank in het park achter Brede School De Ontmoeting is op initiatief van de Gemeente Uden en SVUwonen tot stand gekomen. Aanstaande zondag wordt de bank officieel in gebruik genomen.

[image=142878]

Kunstenares Nelleke Kennis-Hoppenbrouwers, die weken bezig is geweest met het mozaïeken van de bank, kon op veel hulp rekenen: “Er zijn enorm veel kinderen én volwassenen die met veel enthousiasme letterlijk hun steentje hebben bijgedragen. Het is fantastisch om te zien hoe de bank nu al bijdraagt aan de verbinding tussen de school en de buurtbewoners.”
Ruim 60 buurtbewoners mozaïeken een eigen stoeptegel. De tegels zijn verwerkt in hinkelbanen rond de bank en langs de zandbak met de speeltoestellen. Daarnaast mozaïeken de kinderen van de Zevenster en Zonnehuizen alle letters van het alfabet, die op de bank zijn bevestigd.
Op zondag 11 juli wordt de bank op feestelijke wijze in gebruik genomen tijdens de jaarlijkse Multi-culti dag in de wijk. Tussen 13.00 en 17.00 uur vinden er allerlei activiteiten plaats voor en door buurtbewoners. Om 14.30 uur wordt de bank officieel geopend door burgemeester Hellegers en Hans Schepers, directeur SVUwonen. Buurt- en schoolkinderen kunnen tijdens de opening meedoen aan de ballonnenwedstrijd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant