Afbeelding

‘Ik droomde hier als klein jongetje al van’

Sport 25 keer gelezen
UDEN - Het EK atletiek in Barcelona lonkt voor diverse deelnemers aan de Mondo Keien Meeting. Melissa Boekelman en Robbert-Jan Jansen hoeven in Uden de EK-limiet juist niet meer te halen, want dat deden ze al begin dit jaar. Twee Nederlandse topatleten dus en vrijdag kwamen ze al naar Uden voor een persconferentie en vertelden hun verhaal.

[image=142659]

“Als klein jongetje droomde ik er al van om hier te staan”, vertelt Robbert-Jan Jansen (26) uit Vught. Hij is Nederlands beste polsstokhoogspringer en sprong in Uden al eens over 5,55 meter. De speciale Mondobaan die in Uden ligt, is ook voordelig voor polsstokhoogspringers, weet Robert. “Omdat je harder kunt lopen. Hoe meer energie je in je stok kunt stoppen, hoe meer energie je terugkrijgt. Die energie bouw je op door hard te lopen.”
Zijn gedachten gaan al uit naar Barcelona, zijn eerste grote toernooi . “Mijn doel is me daar te kwalificeren voor de finale. Als je eenmaal in de finale komt, kan er van alles gebeuren, dat zag je wel aan Rens Blom.”
Melissa Boekelman (21) uit Breda is een talentvolle kogelstootster. Bij de junioren won ze al alles wat ze kón winnen, maar haar groei stokte. “Ik had in 2006 een uitschieter en toen al 17,66 gestoten. Daar heb ik jarenlang tegen aan staan hikken.” Begin dit jaar doorbrak ze echter niet alleen de 18-meter barriere, maar kwalificeerde zich ook voor het EK in Barcelona. “Er zit nog heel veel meer in”, denkt Melissa. “Qua kracht kan ik nog enorm vooruit.”
Ze kent het Wilhelmus uit haar hoofd, zong het al mee op de hoogste podiumtree bij de junioren en is inmiddels een vaste waarde in de Nederlandse atletiekploeg. “Als je die Nederlandse kleding krijgt, denk je. ‘ik mag weer!’ Op een toernooi kijk ik dan even rond. Oranje, oranje oranje, okay daar zitten ze. Dat geeft best wel een kick.”
Ook aanwezig op de persconferentie was Nikki Hamblin uit Nieuw Zeeland. Zij rent zaterdag de 800 meter om de limiet te halen voor de Common Wealth games.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant