Afbeelding

'De pijn zit bij ons allemaal'

Centrum 20 keer gelezen
UDEN - Het was alles of niets, in de volle omvang met winkels, parkeergarage en park. René Peerenboom over Centrum-West: "We hebben er alles aan gedaan. Dat het plan niet door gaat is realiteit. De pijn zit bij ons allemaal. Maar we stoppen niet. We moeten met het verworven gebied toch een impuls geven aan het winkelcentrum. Dat doel blijft overeind.”

[image=142586]

Het was laat toen op woensdag 30 juni definitief uitgesproken werd dat de samenwerking met de gemeente en Uden Centrum West bv wordt beëindigd. “We waren wel nader tot elkaar gekomen. Er werd van ons eerst nog 7 miljoen extra gevraagd, waarvan de helft contante waarde en de andere helft risicodragend. Dat werd na onderhandelingen uiteindelijk 3 miljoen euro. Maar dan nog zonder de zekerheid dat er gebouwd zou worden. Dus wisten we nog steeds niet waar we aan toe waren”, legt Peerenboom uit. Zijn bedoeling is dat het gebied tussen de Kerkstraat en de Pastoor Spieringsstraat toch wordt ontwikkeld. “We moeten doorpakken nu en de betrokkenen laten zien dat hun verplaatsing niet voor niets is geweest. We moeten een plan maken dat beter past bij deze tijd.” Peerenboom wil niet zeggen dat de private samenwerking het plan de das om heeft gedaan. “We zullen ook in de toekomst met marktpartijen aan de slag moeten. De gemeente kan dat niet alleen. We hebben nu wel onze handen vrij en meer de regie. Daar moeten we creatief mee omgaan en ik ben er nu al mee bezig.”
Peerenboom noemt het besluit om met Centrum-West te stoppen ‘gewoon een resultaat van een lang proces waarvoor nu een verantwoorde keuze is gemaakt’. “Voor het aankopen van de grond vindt een verrekening plaats met de ontwikkelaars Hendriks Coppelmans Ontwikkeling bv en 3W. De investering zijn we niet kwijt, want er komt wat voor terug als we daar toch aan de slag gaan.”
Peerenboom heeft het niet meer over het deelgebied aan de Birgittinessenstraat. “Wij hebben die grond overgenomen van Hendriks Coppelmans op voorwaarde dat het plan Centrum West door zou gaan. Die gaat dus terug naar de ontwikkelaar en hij bepaalt of daar nog een plan wordt ontwikkeld.”
[image=142587]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant