Afbeelding

Atletiektoppers bij Mondo Keien Meeting

Sport 25 keer gelezen
UDEN – In Atletiekstadion De Kuip aan de Sportlaan 2 in Uden vindt zaterdag 3 juli de 17e editie van de Mondo Keien Meeting plaats. Dit sterk bezette atletiekevenement maakt deel uit van het nationale Spar baancircuit en geldt als een belangrijke voorbereiding op het EK atletiek dat later dit jaar plaatsvindt in Barcelona. Diverse atleten proberen zich op de prachtige Mondo-baan te kwalificeren voor dit evenement.

[image=142413]

De Mondo Keien Meeting is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de beste baanatletiekwedstrijden van Nederland. Nog nooit hebben zo veel Nederlandse atleten aangekondigd een poging te doen om zich te plaatsen voor een internationaal toernooi als dit jaar. Daarnaast is ook de buitenlandse interesse van groot en hoog niveau. De komst van grote atletieksterren is zelfs een vanzelfsprekendheid geworden. Zo maakt Rutger Smith zijn rentree na een periode van anderhalf jaar. Een overwinning van Smith is echter geen vanzelfsprekendheid. Bosschenaar Erik Cadee heeft de afgelopen twee jaar samen met Smith getraind en daarbij een opvallende progressie geboekt. Een prachtig discuswerpduel is in de maak. Martijn Nuijens werd afgelopen jaar 5e op het WK atletiek en brak door tot de top van het hoogspringen. Springveer Nuijens behoort tot een kanshebber bij het EK. Ook het kogelstoten wordt een hoogtepunt. Melissa Boekelman uit Breda is al jarenlang in een strijd gewikkeld met de Duitse Denise Hinrichs. Europees indoorkampioen 800m Arnoud Okken treedt aan op zijn favoriete onderdeel. Ook op de horden laten enkele titanen zich in Uden zien, zoals de Europese topper Marcel van der Westen die ook naar Barcelona gaat. Met de Amerikaan Fred Townsend en de Colombiaan Paolo Villar belooft de hordenrace spektakel te leveren. Susan Kuijken probeert zich te plaatsen voor het EK atletiek. Op de sprintnummers is de Amerikaanse Bianca Knight topfavoriet. Daphne Schippers en Jamile Samuels behoren tot de wereldtop van hun generatie. Het Limburgse polsstokhoogspring talent Denise Groot stelt zich ook kandidaat voor een plek in het Nederlands team voor het EK, daarvoor moet ze een hoogte springen van 4.35m.

De Mondo Keien Meeting is op zaterdag 3 juli in stadion De Kuip vanaf 16.00 uur. Entree: 5 euro. De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door: Spar, Mondo, Cor van de Wiel Quality Bikes & Services en sportstad gemeente Uden. Meer informatie op: www.keienmeeting.com.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant