Afbeelding

Paarden- en Ponyconcours in Volkel

Sport 5 keer gelezen
VOLKEL - In hartje Volkel vindt komend weekend op 2, 3 en 4 juli een groot Paarden- en Ponyconcours plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang voor het concours, waar veel leden en vrijwilligers van RSV Roland hard aan werken om er weer een prachtige wedstrijd van te maken.

[image=142335]

Wat twaalf jaar geleden begon als een springconcours voor paarden is nu uitgegroeid tot een concours voor paarden en pony’s met springen en dressuur en 4- en 6 tal-dressuur met zo’n 800 combinaties. Waar vooral veel aandacht aan wordt geschonken is de uitstraling van het concours. Het terrein is mooi omheind met houtwerk, de bodem moet er goed bij liggen: niet te hard en niet te zacht. Het terrein en de hindernissen worden mooi aangekleed met bloemen en planten. In het springparcours staat een mooi tuinhuis en rondom nog wat beelden, zodat het er gezellig uit ziet. Dit alles geschonken door de plaatselijke ondernemers. Ruiters en amazones moeten er graag komen zodat ze volgend jaar weer terugkomen en het publiek moet lekker op het terras of in de tent kunnen zitten, waar je van dichtbij met een hapje en een drankje kunt genieten van de paardensport.

Programma
Vrijdag middag begint het evenement met springen voor de paarden. Er zijn vele verschillende rubrieken en het gaat tot ’s avonds door. Dan zijn ook alle sponsoren uitgenodigd voor een barbecue, want zonder sponsoren is het concours niet mogelijk. Zaterdag is het springen en dressuur en ook 4- of 6-tal dressuur voor de paarden. Deze wedstrijd is de laatste van een aantal selectiewedstrijden en hier worden ook de kringkampioenen bekend. Wie worden er afgevaardigd voor de Brabantse kampioenschappen?
Zondag is de dag voor de pony’s met eveneens springen, dressuur en 4- en 6-tal dressuur. Hier worden ook de kringkampioenen bekend en de afgevaardigden voor de Brabantse kampioenschappen. Het is zeker de moeite waard om één van deze dagen te komen kijken en te zien wat de paardensport allemaal te bieden heeft op het evenemententerrein aan de Antoniusstraat in Volkel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant