Afbeelding

Golfshow Joost Hage bij opening greens

Sport 80 keer gelezen
UDEN – Voorzitter Jacques Koch opende zondag de vernieuwde greens van Golfpark de Leemskuilen. Volgens hem is het een hele klus geweest, vooral omdat de natuur niet echt mee wilde werken. Er was tot laat in mei nog nachtvorst. Maar het is gelukt. Als officiële openingshandeling werd een nieuw naambord, gemaakt door Delisse Draadwerk onthuld. Daarna gaf Joost Hage, behorend tot de wereld-top-drie golf trick shot een spectaculaire golfshow op de driving range.

[image=142266]

Voorafgaande aan het feest was er een golftoernooi voor leden die na afloop genoten van een barbecue. Daarna konden ze uitbuiken bij de demonstratie van Hage. Hij geeft zijn golfshow op banen door heel Europa en daarbuiten gegeven, vaak op uitnodiging van clubs. Hij betrok het veelal Udense publiek bij zijn show en maakte veel plagerige opmerkingen. Hage kan golfballen weg slaan met een autostuur maar ook met een hamer en tuinslang. Staande op één been op een klapstoeltje slaat hij met een tuinslang twee ballen van shafts af. Maar hij kan ook met twee clubs tegelijk slaan. Voor de show gebruikt Hage speciaal voor hem gecomponeerde muziek.
Golfpark de Leemskuilen met negen holes ligt aan de Doelenweg tegen natuurgebied De Maashorst aan en werd acht jaar geleden ontworpen door Bruno Steensels. Volgens Koch was het echt tijd om de greens op te knappen. Ondertussen moesten de zeshonderd leden toch een bal kunnen slaan. Dat maakte de klus best lastig. De Udense golfclub geeft overigens elke zondagmiddag tussen 15.00 en 16.30 gratis kennismakingslessen. “Dat gebeurt nergens anders. Maar we merken dat de mensen het erg waarderen. Je moet immers eerst iets uit kunnen proberen. Bij ons kan dat”, zei Koch die aangaf dat het maximum aantal leden in Uden 700 is.
[image=142267]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant