Afbeelding

Jeugdige talenten naar Keien Meeting

Sport 48 keer gelezen
UDEN - Tijdens de 17e editie van de Mondo Keien Meeting laat een nieuwe generatie atleten zien klaar te zijn om de stap naar de top te maken. De Mondo Keien Meeting vindt plaats op zaterdag 3 juli in atletiekstadion de Kuip in Uden.

[image=142139]

De Nederlandse atletiek zit in de lift met een groot aantal toppers die op Europees niveau willen laten zien mee te kunnen strijden voor de topplaatsen. Verheugend voor atletiekfans is dat er zich inmiddels ook een nieuwe generatie toppers aandient. Zij zijn ook te zien tijdens de Mondo Keien Meeting. Op de 100 en 200 meter sprint staan twee jonge meiden aan de start die in korte tijd de beste van Nederland zijn geworden. Jamile Samuels, 18 jaar uit Amsterdam en Daphne Schippers, ook 18 en uit Utrecht, liepen deze winter al de jeugdrecords op de 60m indoor uit de boeken en zijn met persoonlijk records van 11.51 en 11.56 ook op weg naar het nationaal jeugdrecord van Jacqueline Poelman, die in 1992 in Seoul 11.44 liep. Ook het stadionrecord in Uden lijkt in gevaar te komen.
Het Limburgse polsstokhoogspring talent Denise Groot (20 jaar) verbeterde zich onlangs tot 4.30m. Daarmee lijkt het baanrecord en ook het Spar baancircuitrecord, beide een hoogte van 4.20m, serieus zijn langste tijd gehad te hebben. Denise Groot stelt zich ook kandidaat voor een plek in het Nederlands team voor het EK in Barcelona, daarvoor moet ze een hoogte springen van 4.35m. Melissa Boekelman heeft al alle kleuren medailles van internationale jeugdtoernooien in haar kast liggen. Met haar 21 jaar begint ze nu ook serieus werk te maken van haar doorbraak. Meer informatie op: www.keienmeeting.com.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant