Afbeelding

Oranje leeuw op camping Vinkel

Column 31 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

Waarom liggen er voor vliegtuigpassagiers wel zwemvesten klaar als het mis gaat, maar geen parachutes? En wie kwam er op het lumineuze idee om Cupido, dat dikke naakte ventje met die pijl en boog, tot symbool van de liefde te bombarderen? Dat is toch niet logisch, wel? Net als het gezegde “na regen komt zonneschijn”. Onzin. Na “regen” komt “regent”, kijk maar in het woordenboek. En als het zou kloppen dat voor ons mannen de auto een soort van verlengstuk van ons geslachtsdeel is … dan zouden we hem toch de hele dag in en uit de garage rijden. En maar poetsen … tot diep in de nacht.

Ik heb er in de loop der tijd een antenne voor ontwikkeld, voor onlogische zaken. De vaste lezers van deze column weten dat inmiddels, allebei. Al bladerend door kliknieuws.nl gaat regelmatig mijn logica-alarm af. Neem deze: Veghelse agenten zagen afgelopen zaterdagnacht een hevig rokende auto zeer langzaam door de Hoogstraat rijden. De automobilist bleek teveel gedronken te hebben. Niet dat hij als een dolleman tekeer ging. Nee, hij reed met aangetrokken handrem, zodat hij door de geringe snelheid geen brokken kon maken. Ik zou zo’n man belonen met een oranje juichbandje of zoiets, maar nee, de politie nam zijn rijbewijs in beslag!? Onlogisch dus. Ook vielen deze week “Udense Oranjefans naar tenniscentrum” en “Sint Anthonis krijgt kippenvel van nieuwe hartapparatuur” in de prijzen. En wat dacht je van de kop “Osse wethouder Iding wil geen Sinterklaas spelen”? Nee, het is bijna juli!

De eerste prijs ging deze week echter naar het Vinkelse vakantiepark Dierenbos. Afgelopen weekend stonden daar 500 oranje tenten, stuk voor stuk gemaakt van gerecyclede plastic verpakkingen. Deze tenten waren zo opgezet dat ze van bovenaf het beeld gaven van een gigantische oranje leeuw. Om dit te kunnen fotograferen moest je helaas wel een helikopter of vliegtuig charteren. Dus dankzij deze zogenaamde milieuactie benaderde de atmosfeer in onze regio het CO2gehalte van de steden Shanghai en New York samen. Tot gisterenmorgen kon je in Vinkel de vogeltjes horen hoesten. Rond de camping is er al een eikenboom gesignaleerd met bladeren in de vorm van een vuist … met de middelvinger omhoog. (Of klinkt dat iets té verzuurd?)

Het artikel over de Vinkelse leeuw eindigde gelukkig wel weer met een staaltje van pure logica. “Ook de shirts die het Nederlands elftal op de WK in Zuid-Afrika draagt zijn gemaakt van oude plastic flessen.” Nou snap ik waarom ik zo’n dorst krijg als ik ze zie spelen.

Een van bovenaf gefotografeerd weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant