Afbeelding

‘Al veel complimentjes voor tunneltjesproject’

Kunst en cultuur 21 keer gelezen
UDEN – “We zijn een muur vol aan het kladderen”, lacht Niels, maar de brugklasser weet dat de beschildering van de fietstunnel bij Moleneind een echt kunstwerk is. “Veel mensen geven ons ook complimentjes!”

[image=141980]

De brugklassers zijn al enkele welen enthousiast aan het werk, vertelt kunstenaar Nathalie Abbing. “Vanaf de grondverf tot aan het intekenen en schilderen toen, werken ze mee. Ik vind het ook heel belangrijk, dat we het samen doen.”
De tunnel onder de A50 wordt aan de ene kant beschilderd met allerlei beroemde bouwwerken als het Vrijheidsbeeld, de Brandenburger Tor, de Petruskerk, de Acropolis en de molen van Jetten. De andere kant is juist een ondergrondse wereld, een idee van Niels, met onder meer skelet van een dinosaurus. “Dit is de kop en hij loopt helemaal tot het andere eind van de tunnel”, laat Niels zien. “Je hebt hier ook een konijnenplaag, dus er komen allemaal konijntjes, maar ook muizen: allemaal kleine diertjes die onder de grond leven.”
Nathalie Abbing maakt van de ideeën van de brugklassers het uiteindelijk ontwerp. “Iedere keer als je door de tunnel komt, is er straks wat nieuws te zien. Je kunt het niet in één blik waarnemen.” De officiële presentatie staat op dinsdag 6 juli gepland als ook de andere pimpprojecten van 'Uden in een nieuw jasje’ opgeleverd worden. Niels is nu al trots: “Ik vind het mooi. Ik vind het echt cool!”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant