Afbeelding

Vuvuzela's overheersen ook op scholen

Column 14 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Ik heb bij het voetballen mijn achillespees gescheurd. Het gebeurde in de rust van Nederland - Denemarken, toen ik door de beeldbuis van mijn televisie schopte. Net na die mislukte vrije trap van Sneijder. “Hee Wesley, ga boksspringen over een eenhoorn en laat Yolanthe je kont insmeren met sambal, ga in het Krugerpark leeuwen temmen met een vliegenmepper, kluns!” Mijn vriendin heeft dit commentaar gelukkig niet gehoord. Ik had haar namelijk naar de keuken verbannen. Ik moest wel, want ze droeg een jurkje van een concurrerend biermerk. Niet dat ze veel heeft gemist. Van Persie had ineens de draaicirkel van een DC10, van Bronckhorst is welgeteld één keer over de middellijn gerend (op weg naar de defibrillator in de kleedkamer) en van der Vaart was weer even nuttig als een condoomautomaat in het Vaticaan. Kortom, als Oranje op dat moment bij mij achter op het gazon had gespeeld, dan had ik het gordijn dichtgetrokken. Nou weet ik wel, de moeizame overwinningen zijn achteraf de mooiste – met die instelling stap ik ook iedere avond in bed – maar dit was echt een wanvertoning!

Het kwam natuurlijk allemaal omdat Robben niet meedeed. Tja, die jongen valt vaker uit dan zijn haar. Op zijn sporttas zit een zwaailicht! Bij Hönkemuller verkopen ze inmiddels “de enige echte Robben (ham)strings”: scheuren gegarandeerd af na 2 minuten in balbezit. O ja, het waardeloze spel van oranje kwam natuurlijk ook door de bal. Je weet wel, dat ding waar voetballers tegenaan schoppen als ze elkaar niet raken. Het plastic geval zou het richtingsgevoel hebben van Moses; je kunt er 40 jaar mee op het doel rammen maar het beloofde land haalt hij nooit.
Persoonlijk denk ik dat het kwam door die idiote vuvuzela’s. We waren wel de beste maar door die herrie van die treitertoeters trilde het kwetsbare voetbaltalent van onze fijnbesnaarde jongens los en schopten ze ineens geen deuk meer in Zeeuws meisje, om maar een willekeurig pakje boter te noemen. Echt, bevind je je langer dan 2 minuten in dat ontzagwekkende lawaai dan is een gecoördineerde handeling verder uitgesloten. Ja, je wilt nog wel …maar kunt niks meer, zoals de Venus van Milo met anaal-eczeem.

En daarom ben ik zo geschrokken van het bericht dat op alle scholen in de regio uitbundig op de vuvuzela is getoeterd tijdens de wedstrijd. Ook op het Udense VMBO, zo las ik, waar de leerlingen nota bene midden in de proefwerkweek zaten. Die krijgen net als Oranje een dikke onvoldoende. TOEOEOEOET!

Een weekend met een korte draaicirkel gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant