Afbeelding

CDA krijgt enorm pak slaag

Column 25 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=52584]

Hupla, hier meteen enkele Rita Verdonkmoppen. Hebben we die vast gehad.
-Wat is het grootste probleem voor de partij van Rita Verdonk? Voor het vasthouden van een spandoek heb je twee mensen nodig.
-Wat is het dunste boek van Nederland? “Hoe blijf ik populair” door Rita Verdonk.
-En wat krijg je als je Rita Verdonk kruist met een hamster? Dan krijg je zeer waarschijnlijk problemen met de dierenbescherming.

AU! Bij die laatste grap krijg ik me toch een venijnige knauw van onze hond. Die is blijkbaar ook tamelijk sikkeneurig van de uitslag. En terecht want zijn Partij voor de Dieren viel ook tegen. En zo zijn er meer mopperaars hier in ons buurtschap Slabroek. Onze overbuurman spant de kroon. Terwijl de rest van ons al helemaal in oranje sferen vertoeft, (van mij mag Oranje alles verliezen, zolang ze maar kampioen worden!) had mijnheer hiertegenover zijn huis helemaal ingepakt in groene JP-posters!? Zijn auto was ook groen en had uiteraard de kop van JP op de zijkant prijken. En op de dag van de verkiezingen kwam hij in een groene JP-luchtballon over Slabroek heen vliegen en stortte een kleine 2 ton groene JP-foldertjes af. Nee, een grotere JP-fan ken ik niet.

Maar een goede verliezer zoals JP is hij niet, mijn buurman. Voor zover ik weet is hij zelfs de enige in heel Nederland die de definitieve zetelverdeling nog niet heeft geaccepteerd. “Mark, ik heb ’t echt de hele nacht gevolgd op Nederland 1 maar ik heb de definitieve uitslag van Slabroek NIET langs zien komen. Het CDA kan nog best winnen! Wacht maar tot de stemmen van Slabroek zijn geteld.” “Ja hoor buurman, en Joran van der Sloot wint morgen in Nia Domo het pokertoernooi van Boekel”, gniffelde ik schamper.

Zijn schouders zakten nu naar heuphoogte. Hij trok het gezicht van iemand die er achter komt dat ook de volgende trein al weg is. Zo’n smoel van “oeps, achterstevoren past mijn BH beter”. Zoiets. Ik besloot hem op te vrolijken: “Zeg, ken je trouwens de laatste CDA-mop?” Zijn ogen spoten nu vuur. “Mark, ik ben CDA-lid, dat weet je toch?!” “Okay” zeg ik, “dan zal ik hem langzaam vertellen … “. Van die mop is het dus niet meer gekomen. Maar hier komt hij alsnog, speciaal voor de boeren: Wat is de overeenkomst tussen de uitslag van het CDA en een strontkar? Nou, ze boren allebei hoop de grond in.

Voorlopig een definitief weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant