Afbeelding

Stemmen mogelijk op Oss Centraal

Column 28 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83644]

Ik kreeg laatst slaappillen van mijn huisarts omdat ik niet kon slapen van de blaffende hond van onze overburen. Maar dat valt nog niet mee hoor, om zo’n grote bouvier een pil te laten doorslikken. Of had ik het nou niet helemaal goed begrepen? Mijn ex zei indertijd dat ze van mij de gelukkigste man ter wereld wilde maken. “Dat is heel lief van je”, antwoordde ik blij “al zal ik je wel missen”. Weer zo’n misverstand, bleek later. Mijn broer stond laatst op de weegschaal. Tot mijn verwondering trok hij zijn buik in. Ik zeg, “dat helpt niks hoor, je gewicht blijft hetzelfde”. Met een verstoorde blik draaide hij toen zijn kont naar me toe. “Zal best Mark, maar anders kan ik de cijfertjes niet zien”. Foutje bedankt.
Ik had vroeger van dat dik bruin haar. Mijn vriendin vond laatst een vakantiefoto van mij uit 1983. “Prachtig” zei ze. “Dank je” zei ik trots. Maar met haar vinger wees ze naar mijn oude renault 5.

Zo struikel ik ook door dit weekblad. Van misverstand naar onbegrip. En dat leidt tot veel vermaak, vooral bij mijn vriendin. Van de week was ik stomverbaasd toen ik de kop “Stemmen mogelijk op Oss Centraal” las. “Zeg schat, heb jij ooit van die partij gehoord? Tjonge, durf het maar ’s: nota bene in het rooie hol van de SP-leeuw een nieuwe partij beginnen en hem dan ook nog ‘s “Oss Centraal” noemen. Zijn die lui rechts?” Mijn vriendin speelde heel lullig nog even mee. “O ja”, schmierde ze genoeglijk “die heb ik gisteren gezien bij NOVA, je weet wel, het shownieuws voor lelijke mensen. Wist je dat hun leider machinist is? Dus niet rechts, niet links … alsmaar rechtdoor!” En toen drong het pas tot me door. Bij de verkiezingen op 9 juni zal er in Oss ook een stembureau op het station komen.

“Jemig”, zei ik nog steeds vol verbazing, “ze doen ook echt alles om de opkomst maar zo hoog mogelijk te maken. Waar gaat dat naartoe? Kunnen we straks ook in het openbare toilet terecht? Of in de wasstraat? Daar zit je toch maar te niksen. Of nog leuker, stemmen in de kroeg!” Mijn vriendin schudde haar hoofd. “Als straks Oranje speelt, verlies je vanzelf je stem in de kroeg, jongen.” Nou was het niet leuk meer. “Waarom zit je me zo te plagen?” Er verscheen nou een glimlach om haar mond. En daar volgde een vernietigend … “U kijkt zo lief”.

Een stemmig weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant