Afbeelding

Flats en pannaveldje 'in nieuw jasje'

Kunst en cultuur 17 keer gelezen
UDEN - De leerlingen uit vmbo-klas K1d van het Udens College waren dinsdagmiddag actief bij de flats op Beatrixhof. In het kader van ‘Uden in een nieuw jasje’ brachten ze schilderingen aan op het voetbalveldje. Dit onder begeleiding van kunstenares Jacqueline van Lieshout.

[image=141916]

Woensdag worden ontwerpen van de leerlingen aangebracht op de zijkant van de flats. ‘Uden in een nieuw jasje’ is een project van Stichting Compass. Zeven lelijke plekken in Uden worden door brugklassen van het Udens College gepimpt, onder leiding van een kunstenaar. Op 6 juli worden alle plekken officieel onthuld.
Stichting Compass Uden heeft verschillende subsidies gekregen om een aantal lelijke plekken in Uden in een nieuw jasje te steken. Leerlingen van het Udens College gaan in groepen met een kunstenaar aan de slag om hun leefomgeving fraaier te maken. De coördinatie voor dit project ligt in handen van Stichting C, de begeleiding van de groepen jongeren wordt verzorgd door het jongerenwerk van Compass. Met diverse partners is er een heel stappenplan opgesteld. Zo hebben de leerlingen de atelierroute in stichting C bezocht en daar hun favoriete kunstenaar gekozen. In overleg met de gemeente Uden, de provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat is een keuze gemaakt voor zeven plekken, namelijk het pleintje tussen het voormalige postkantoor en stichting C/bibliotheek; Bloesemplein; fietstunnel Vijfhuizerweg/Schouwstraat; fietstunnel Oud Moleneind/Asseldonkweg; oude gymzaal Mr. Van Coothstraat; pannaveld Beatrixhof (Flatwijk) en de openbare ruimte voor Peeldonk in Odiliapeel. (foto's: Stephan van Berkel)

[image=141917][image=141918][image=141919][image=141920][image=141921][image=141922]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant