Afbeelding

f/8 houdt fotowedstrijd rond Udense plekjes

Kunst en cultuur 18 keer gelezen
UDEN – ‘Uden geef/8’ zo heet de expositie die de fotoclub ‘Udense amateurfotografen f/8’ in december houdt in expositieruimte Ton Fleskens. Rond dit thema houdt de fotoclub een wedstrijd waarbij iedereen opgeroepen wordt het meest bijzondere plekje van Uden te fotograferen.

De leden van f/8 laten in hun expositie ook Udense foto’s zien, vertelt Joop Gobes. “We stellen onszelf de vraag: hoe ziet Uden er nu uit? Wat zijn de interessante beelden zodat we die niet vergeten? We zoeken de plekken op die speciaal voor Uden zijn.”
Maar ook niet-leden, zowel kinderen als volwassen worden uitgedaagd. De inzendingen van scholieren worden geëxposeerd bij Stichting C, vertelt Joop Gobes. “Voor de mooiste foto is er natuurlijk een prijs.”

Moderne expositie
De leden van f/8 gaan de expositie op een moderne manier vormgeven. Niet alléén meer de lijsten van 40 bij 50 centimeter. “Ook het beeldverhaal achter de foto willen we vertellen. Naast foto’s hangen we bijvoorbeeld versterkende beelden.”
Al met al kost een dergelijk invulling van de expositie heel wat, maar gelukkig zijn er sponsoren gevonden in De Lijsterie, Hendriks, Cor van de Wiel, Kreatop, Graphiset, Paradijs en Living for All.
Wie een mooie foto van Uden heeft, kan hem voor 14 november mailen naar en vergeet dan niet om in de bestandsnaam je naam en leeftijd te vermelden. Voorbeeld: karinbeek_13 jaar.jpg. Wil je op de hoogte blijven van de expo, kijk dan op www.amateurfotografen-f8.nl onder het kopje Expo en let op de informatie van de Stichting C.

[image=141416]


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant