Afbeelding

Joyce van der Velden presenteert Parels

Kunst en cultuur 60 keer gelezen
UDEN – “Ik wil naar de opleiding Theater en Techniek aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten”, vertelt de Udense Joyce van der Velden. “Dat is een hele moeilijke toelating dus ik wil opvallen en ik wil iets laten zien. Dus ik dacht: een eigen dansvoorstelling!”

[image=141361]

‘Parels’ heet de voorstelling van Joyce die vrijdag 18 juni om 20.15 uur in Theater Markant opgevoerd gaat worden. “Ik doe alles zelf, behalve optreden”, vertelt Joyce. “Het dansen en de choreografie wordt gedaan door Danswer, de dansstudio van Eliëtte van der Heijden. Maar het idee, de kostuums, de flyers, de posters, de productie, ik regel het allemaal zelf.”
In Parels combineert Joyce haar hobby’s reizen, fotografie en natuurlijk theater. “De voorstelling gaat over Parijs, Rome en Londen. Daar ben ik in februari en maart in mijn eentje geweest. Ik heb er veel foto’s gemaakt en die gebruik ik in de voorstelling.”
Het vinden van een zaal, was natuurlijk niet eenvoudig? “Dat is inderdaad moeilijk om elkaar te krijgen, want ik heb geen geld voor deze voorstelling, maar de directeur van Markant, Marjorie van Geenhuizen was heel enthousiast en zei: ‘Je mag het hier doen.’ Daar was ik heel blij mee.”
Joyce is natuurlijk geen onbekende in Theater Markant. “Ik heb hier drie jaar geleden stage gelopen in mijn tweede jaar aan de Eindhovense school waar ik de richting Podium- en Evenemententechniek volg. Deze voorstelling is mijn afstudeeropdracht. Ik werk hier ook als oproepkracht en ben hier nog heel vaak, want het is hier heel leuk.”

[image=141362]

Amsterdam
Opmerkelijk: het grote doel is al bereikt, want Joyce is inmiddels aangenomen in Amsterdam. “Maar de voorstelling is nog steeds super om te doen. Deze kans die krijg je niet zomaar.” Haar toekomst ligt de komende jaren dus in Amsterdam en wie weet wat daarna komt. “Ik word geen artiest. Ik ga zeker achter de schermen werken in de techniek.” En als dat in Rome, Londen of Parijs gebeurt, vindt Joyce dat prima: “Het zijn hele mooie steden. Het is daar één en al theater.”

Kaartjes kosten 9,75 euro en zijn te verkrijgen via www.theatermarkant.nl. Het logo en het artwork gemaakt door ontwerpstudio FineDay.

[image=141360]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant