Horden toppers bij Mondo Keien Meeting

Sport 21 keer gelezen
UDEN - De Europese toppers Gregory Sedoc en Marcel van de Westen nemen deel aan de Mondo Keien Meeting die zaterdag 3 juli plaatsvindt in atletiekstadion De Kuip in Uden. Gregory Sedoc nam al eerder deel aan de Mondo Keien Meeting, maar haalde destijds de finish niet vanwege een val over één van de 107 cm hoge hordes.

[image=141358]

Eén ding nam Sedoc, de Europees Indoor Kampioen in 2007, zich wel voor: hij zou terug komen voor een beter resultaat. Dit jaar treedt hij aan tegen zijn maatje en tegenstander Marcel van de Westen. Marcel van de Westen behaalde de zilveren medaille in het jaar dat Sedoc kampioen werd en is al jarenlang een atleet die in Europa vooraan meedoet. Beiden zijn in voorbereiding op het EK atletiek in Barcelona, dat later dit jaar plaatsvindt. Vooral Sedoc geldt als een kanshebber voor een medaille tijdens dit EK.
De Nederlandse atleten krijgen goede tegenstand. Amerikaan Fred Townsend won afgelopen weekend voor Sedoc de Gouden Spike in Leiden, deze wedstrijd vormt samen met de Mondo Keien Meeting de twee topmeetings in het nationale Spar baancircuit. De 28 jarige Amerikaan won al eerder deze zomer in Lisse, Dessau en Oordegem internationale wedstrijden. Met de komst van de Colombiaan Paolo Villar is het deelnemersveld verzekerd van voldoende diepte. Villar heeft met 13.29 het snelste persoonlijk record van de deelnemers. De horderace belooft dus spektakel te leveren.