Afbeelding

Smith maakt return tijdens Keien Meeting

Sport 23 keer gelezen
UDEN - Rutger Smith, de beste werper ter wereld, maakt zijn rentree tijdens de 17e editie van de Mondo Keien Meeting die gehouden wordt op zaterdag 3 juli in atletiekstadion de Kuip.

[image=141186]

Smith is de eerste grote naam die de organisatie prijsgeeft. De Mondo Keien Meeting is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de beste baanatletiekwedstrijden van Nederland. De komst van grote atletieksterren is daarbij zelfs een vanzelfsprekendheid geworden. Rutger Smith geldt als de beste werper ter wereld. Geen atleet kan zo’n goede resultaten laten zien op het kogelstoten en discuswerpen. De afgelopen jaren veroverde Smith dan ook op beide onderdelen medailles op alle grote toernooien. 2009 was een blessurejaar voor de beer uit Groningen. De Mondo Keien Meeting wordt de eerste wedstrijd waar Smith weer te zien is na een periode van anderhalf jaar. Met zijn reputatie zal Rutger Smith dan ook een belangrijke kandidaat zijn om een medaille te behalen tijdens het EK atletiek dat later dit jaar plaatsvindt in Barcelona.

Erik Cadee
Een overwinning van Smith is geen vanzelfsprekendheid tijdens de Mondo Keien Meeting. Een Brabantse beer zou nog wel eens roet in het eten kunnen werpen. Bosschenaar Erik Cadee heeft de afgelopen twee jaar samen met Smith getraind en daarbij een opvallende progressie geboekt. De 26-jarige atleet wierp dit jaar zelfs al 66.20 meter in Amerika en werd afgelopen week 7e bij de Diamond League wedstrijden in Rome. Een prachtig discuswerpduel is dus in de maak.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant