Afbeelding

'Aan de voet van deze lindeboom verwijlden ooit’

Kunst en cultuur 53 keer gelezen
UDEN - Vol trots en met champagne verwelkomde De Pul woensdag het gedicht van Maarten van den Elzen met de titel ‘Aan de voet van deze lindeboom verwijlden ooit’. Een gedicht met een zeer persoonlijke herinnering van de stadsdichter.

[image=140708]

Want bij de plek aan de muur van De Pul waar het gedicht hangt, maakte Maarten op tweede paasdag 1977 een foto van 10 van de 11 dichters die optraden tijdens het literaire festival ‘Het grote Ei Maal’. De lindeboom waar de volgens Maarten ‘schrijvers van groot formaat’ destijds bij poseerden, staat er nog steeds en, hoe toepasselijk, de boom stond tijdens de onthulling ook nog eens in bloei. In stilte, zelfs de bouwvakkers die de Pul aan het behandelen zijn, zwegen toen Maarten zijn nieuwste openbare gedicht voordroeg.
Ondertekend met Maarten van den Elzen die daarna zelf poseerde voor de foto. Want 33 jaar later is Maarten van den Elzen beroemd. De reden dat die ene dichter destijds niet op de foto wilde, was ook artistiek. De poëet trad op onder zijn pseudoniem Tymen Trolsky.

[image=140711]

[image=140710]

[image=140709]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant