Afbeelding

Liters ranja lessen dorst Benjamins

Sport 24 keer gelezen
VEGHEL – De velden van Geel Zwart waren zaterdag het domein van de allerkleinste hockeyhelden. Met de traditionele Minislotdag werd het seizoen spelenderwijs afgesloten. De zinderende zon zorgde voor bezwete gezichtjes bij de Benjamins.

[image=140503]

Dat het warm was hebben de vrijwilligers aan de bar geweten. Er was zoveel vraag naar de kannen met ranja dat op een gegeven moment zelfs inderhaast aangesleepte jerrycans moesten worden gevuld. Heel verstandig werd er door de organisatie niet zuinig omgesprongen met het verstrekken van limonade. Via de omroepinstallatie werden ouders en begeleiders er op gewezen de kinderen voldoende te laten drinken. De dorst moest dan ook nodig worden gelest want de 430 sportievelingen werden de hele tijd beziggehouden met allerlei spelletjes en wedstrijdjes. Ook de vele honderden Raket-ijsjes zorgden voor de broodnodige verkoeling.
Niet alleen kinderen van de organiserende Veghelse hockeyclub waren te gast op het sportpark. Ook bevriende clubs uit ’s-Hertogenbosch, Uden, Oss, Heesch en Vught bevolkten de velden. Zo’n tachtig vrijwilligers, waaronder jeugdleden van Geel Zwart die als spelleiders fungeerden, leidden de spelletjes en partijtjes in goede banen.
Populair was het waterspel waarbij bekertjes water op de platte kant van de hockeystick naar een emmer moesten worden overgebracht. Gejuich klonk er ook toen even de sproeiers op de kunstgrasvelden aangingen. Voor een echte verfrissende duik in het water moest echter tot twee uur worden gewacht. Nadat iedereen was voorzien van een fraaie medaille was het Geel Zwart-terrein in een mum van tijd leeg. Het zwembad lonkte. (foto's: Margot van Kleef)

[image=140506]

[image=140504]

[image=140505]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant