Afbeelding

Enthousiasme bij Dikke Banden Race Erp

Sport 63 keer gelezen
ERP – Als vast onderdeel van de jaarlijkse jeugdwielerronde werd zondagmiddag in Erp de Dikke Banden Race gehouden: een wielerwedstrijd waaraan jongens en meisjes tussen 7 en 12 op hun eigen fiets mee mogen doen.

[image=140448]

Supportersclub Erpse Renners houdt de jaarlijkse Dikke Banden Race om de wielersport te promoten bij de Erpse basisschooljeugd. Het is een mooie kans voor kinderen om kennis te maken met deze tak van sport: met helm en rugnummer fietsen zij een echte wedstrijd op een verkeersvrij parcours, met supporters langs de kant en een motorrijder voorop. Verdeeld over drie leeftijdscategorieën, stonden er in Erp zo’n twintig kinderen aan het vertrek. En ook al verliepen de wedstrijdjes niet héél erg spannend: de deelnemers waren stuk voor stuk enthousiast en het was mooi om te zien hoe zij hun best deden om hun wielertalenten te bewijzen. Zoals het bij echte wielerwedstrijden hoort, werden de bloemen en de ereprijzen in een ceremonie protocollaire uitgereikt door een rondemiss. Bij de basisschoolgroepen 3 en 4 was Lisa van Helvoirt de snelste. Bij groepen 5 en 6 was dat Jorg van de Tillaart. Bij groepen 7 en 8 was Stef Munsters van meet af aan de sterkste.
De wielerdag in Erp werd georganiseerd door SupportersErpse Renners en begon met de – eveneens traditionele – bedrijfskampioenschappen. Deze werden gewonnen door team B van Versteegden Bouwbedrijf. Tweede en derde werden respectievelijk Hans Wijdeven Timmerwerken en team A van Versteegden Bouwbedrijf.

[image=140443]

[image=140444]

[image=140446]

[image=140445]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant