Afbeelding

Poppodia voetballen om nationale titel

Sport 11 keer gelezen
UDEN - "Hé, kom niet aan onze Micha!", klinkt het langs de zijlijn, als een speler wordt neergehaald door zijn tegenstander. Bij UDI'19 vindt het NK Voetbal plaats voor poppodia. Op het ene veld gaat het er fanatiek aan toe, op het andere ludiek.

[image=140435]

"Het loopt prima", zegt Larissa van Dommelen van Compass, namens de organisatie. "Ze vallen bij bosjes", lacht ze, "maar ja, het zijn ook niet allemaal geoefende sporters." Twee teams kwamen niet opdagen, vertelt Van Dommelen. "Maar dat gaf geen problemen. We konden het programma makkelijk aanpassen." Er doen nog altijd 35 teams mee aan het toernooi.
Bij de heren verdedigde het team van De Pul de landstitel. In de kruisfinale verloor De Pul zondag met penalty's van de uiteindelijke winnaar, Tivoli uit Utrecht. Het damestoernooi vond dit jaar voor het eerst plaats. Ook de dames van De Pul presteerden uitstekend. De winst van het toernooi ging echter naar Doornroosje uit Nijmegen. De afsluitende feestavond met de prijsuitreiking vond plaats in De Pul. (foto's: Stephan van Berkel)

[image=140436][image=140437][image=140438]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant