Afbeelding

Meulebeek (7) sluit seizoen met eerste plek

Sport 22 keer gelezen
UDEN - De 7-jarige schoonspringer Tycho Meulebeek heeft het seizoen afgesloten met een eerste plaats tijdens het Nederlands Kampioenschap B.

[image=140430]

Op zaterdagmiddag 5 juni hielden zwemverenigingen Electrolux AZC en de Kring Haaglanden KNZB het Nederlands B-Kampioenschap. Dit is een nationale wedstrijd voor springers die (nog) niet voldoen aan de kwalificatie eisen voor het NK-A. Tycho Meulebeek is sinds april 2009 aan het schoonspringen bij PSV in Eindhoven en traint recreatief 4¼ uur in de week verdeeld over 3 dagen. Daarnaast is hij sinds maart van dit jaar begonnen met landelijke wedstrijden.
Tijd voor inspringen was er nauwelijks. Toch zorgden de zenuwen ervoor dat Tycho zijn sprongen uitstekend uitvoerde. Tijdens de tweede sprong van Tycho kwam er zelfs een 7 op de jurybordjes omhoog. De eerste 7 van deze wedstrijd. En rond 16.30 uur was duidelijk dat de 7-jarige Tycho in zijn klasse Jongens D (jongens tot en met 11 jaar) op de 1 meter plank eerste was geworden. Hiermee sluit hij voor wat betreft landelijke wedstrijden een prachtig seizoen af. Alleen in juli zal hij nog deelnemen aan de clubkampioenschappen en daarna ligt het seizoen even stil vanwege de zomervakantie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant