Afbeelding

‘Het volk van Grumph’ in De Vrije Teugel

Kunst en cultuur 43 keer gelezen
UDEN - Wie donderdag op bezoek ging in De Vrije Teugel om lekker te eten of iets te drinken zal in eerste instantie zijn ogen hebben uitgekeken. Bij de ingang van De VrijeTeugel verbleef een voor ons vreemd oervolk die geen woorden gebruikten maar met een eigen jebbertaaltje contact maakten.

[image=140277]

Het volk van Grumph is een volk dat je terugbrengt in de oertijd. Het is een primitief volk met oud aardse kledingsdrachten waar je veel natuurtinten en aardse kleuren in terug ziet. De meeste volkbewoners hebben maar weinig van hygiëne gehoord, de haren zitten door de war en zijn gevuld met takken en bladeren. De kleding is kapot en gescheurd Toch leven ze heel vredig en gelukkig samen. Ze kennen elkaar goed en kunnen hun eigen jebber-taaltje goed van elkaar verstaan. Voor onze hedendaagse mensen is het echter niet te verstaan.
Dit volk wordt gespeeld door leerlingen van Roc De Leijgraaf en cliënten van Dichterbij die het theatervak leren in het teugeltheater.
Voor de leerlingen van de spw 4 is dit hun eindexamenstuk. Ze werken al maanden samen met de acteurs in spe aan dit stuk. Iedere maandag en woensdag is er theaterwerkplaats in De VrijeTeugel. Dit theater is een onderdeel van de samenwerking tussen Fitland, roc De Leijgraaf en Dichterbij. Een samenwerking die tot doel heeft om bij De Vrije Teugel naast goed vertoeven ook mooie ontmoetingen te hebben. Een plek waar mensen met en zonder beperking werken, leren,r ecreëren en wonen.

Meer weten over deze samenwerking zie: www.devrijeteugelimpuls.nl

[image=140272][image=140273][image=140274][image=140275][image=140276]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant