Afbeelding

Be Quick verdedigt titel tegen SPES

Sport 5 keer gelezen
NULAND – Zondag speelt Be Quick op het eigen sportpark in Nuland de veldfinale vrouwenkorfbal tegen SPES. Het team van Peter Warringa zal proberen de vorig seizoen veroverde veldtitel te prolongeren. SPES ontdeed zich zondag van Korfrakkers en is een meer dan gerespecteerde tegenstander. De ploeg van John Vervoort is een meester in het spelen van finales. Een wedstrijd waar vooraf de winnaar moeilijk voorspelbaar is.

Door: Peter Kuijpers + foto's

[image=140225]

Oud coach Alf van der Enden maakt het aan de zijlijn mee. De Helmonder werd onlangs voorzien van een donorlever. Na jaren van wachten was het een week of zes geleden eindelijk zover. De vraag is dan: Hoe gaat het met je? Alf van der Enden: “Ik mag niet klagen. Als ik het vergelijk met vóór de operatie gaat het een heel stuk beter met me en ik heb weer een normale kleur. Soms zijn er nog wel wat klachtjes, maar dat was voorspeld. Vaak heb ik nog wat koorts en wat andere ongemakken, maar ik meld me twee maal in de week in Rotterdam voor een strenge controle. Het gaat echt goed komen.”

[image=140228]

Prachtig resultaat
Aan korfbal ontkom je niet in een gesprek met Alf van der Enden. Ooit trainer van Korfrakkers, Swift en als laatste Be Quick. Zijn team, waar hij onlangs het stokje overgaf aan Peter Warringa, staat zondag op eigen sportpark in de veldfinale. Ook een beetje zijn werk toch? Van der Enden: “Ja, een beetje wel. De meiden doen het goed. Zondag leverden ze een geweldige prestatie door Swift in eigen huis uit de finale te houden. Prachtig resultaat was er zelf bij. Het leeft enorm bij de groep en ze kijken uit naar zondag. SPES een niet te versmaden tegenstander! “Dat zeker, maar ze zijn niet onklopbaar. Dat heeft Be Quick bewezen. SPES is teruggekomen uit een dip. Dat heeft Johny (John Vervoort coach van SPES red. PK) goed voor elkaar. Be Quick weet wat het aan de Milsbeeksen heeft. We kennen ze door en door. Ik ga zondag zeker kijken.”

[image=140226] [image=140227]

Prestatie
SPES trainde donderdagavond voor het laatst. De final countdown voor het treffen zondag met Be Quick. SPES zou er een superseizoen van kunnen maken om na de zaaltitel ook het veldkampioenschap binnen te halen. Dat weet John Vervoort ook. Vervoort: “Nou dat moet ik wat nuanceren. Persoonlijk vind ik dat het bereiken van de finale al een prestatie op zich is. Als je bedenkt dat we uit een dal zijn geklommen, waar we er een paar maal flink van langs kregen. We misten diverse basisspeelsters door allerlei redenen. Daar zijn we goed uitgekomen en die opleving siert mijn team bijzonder.”

[image=140229]

Blijvertje
Zondag de clash met Be Quick in Nuland. Aanvallend sterk en ze spelen thuis. Dat eist wat ‘dijkverzwaring’ zondag? Vervoort: “Nou we gaan die wedstrijd onbevangen van start. Be Quick heeft het mentale voordeel dat het een thuiswedstrijd speelt. Dat is een gegeven feit en kun je niet veranderen. Be Quick en wij zijn twee teams die het van het korfbal moeten hebben. Dus voor het publiek geeft dat alleen maar voordelen. Ik verwacht een mooie wedstrijd, dat sowieso.”

[image=140224]

Stijlbloempjes
Johny Vervoort begint in augustus bij SPES aan seizoen nummer elf. In tijden dat trainers vaker wisselen van club dan van schoon ondergoed is dat opvallend. De Antwerpenaar heeft in Milsbeek een angstaanjagende onschendbaarheid.Geen stijlbloempjes waar je vrienden mee maakt. Zijn slogan: 'bij elke zege ben je weer dichter bij je eerste nederlaag.' Hij is een blijvertje, daarover bestaan geen twijfels. Zeker niet in Milsbeek!

Zondag 6 juni 15.00 uur Be quick - SPES

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant