Be Quick en SPES in buitenfinale

Sport 22 keer gelezen
VELDEN – Be Quick en SPES treffen elkaar zondag in de veldfinale korfbal. Voor Be Quick wordt het een thuiswedstrijd op het eigen sportcomplex. De Nulandsen kwamen in de finale door Swift in het eigen Velden te kloppen. In de andere halve finale werd het een nek-aan-nek race tussen SPES en de Korfrakkers waar de Milsbeeksen aan het bekende langste eind trokken.

[image=100337]

Overtuiging
De eerste helft tussen de Korfrakkers en SPES ging gelijk op. Beide ploegen gingen zij aan zij naar de 5-5 ruststand. In de tweede helft kwam SPES na 6-6 op voorsprong: 8-7. De Korfrakkers, dat beter speelde maar moeite had met de afronding, zou niet meer gelijk komen. SPES kwam zelfs met 10-7 voor. De Korfrakkers speelden met veel strijd en overtuiging en kwamen heel close op 10-9. SPES ging vertragen en benutte bovendien een vrije bal naar 11-9. De tijd werkte echter in het nadeel voor het team van Anke van Helvoort.

Geduld
Het is de vrouwen van Be Quick gelukt om voor het tweede seizoen achtereen door te dringen tot de veldfinale. In Velden werd Swift, dat nog geen wedstrijd had verloren op het veld, met 12-11 verslagen. De rust in Velden kwam met een 5-3 voorsprong. Geduld en inzet werd beloond en Be Quick liep zo’n tien minuten voor einde van de wedstrijd uit naar 12-9. Swift scoorde nog twee maal tot de scheidsrechter bij een stand van 12-11 affloot. Saved by the Bell ook voor Be Quick.