Afbeelding

Hengelsportclub De Kleuter geeft visles

Sport 48 keer gelezen
UDEN – Piet van Gemert van Hengelsportvereniging De Kleuter staat binnenkort voor de klas op basisschool voor speciaal onderwijs De Tandem. Daar gaat hij op een ochtend tijdens de Doe-week alles vertellen over vissen. Ook legt hij de kinderen uit hoe je kunt vissen, welk aas je kunt gebruiken en hoe je ze na de vangst weer terugzet in het water. ’s Middags mogen de kinderen dan de nieuwe kennis in de praktijk brengen aan het water van De Kleuter.

[image=139288]

Piet van Gemert vertelde dit zaterdagmiddag tijdens het visfestival in het kader van de Nationale Hengeldag. De club was vorig jaar al door de school benaderd maar eerst moesten enkele leden op cursus. Van Gemert mag zich nu vismeester en viscoach noemen. Hij begeleidt de jeugd die aan de waterkant zit te vissen en is super enthousiast. Hij hoopt dat zich meer scholen gaan melden voor ‘vislessen’. Daarmee hoopt Van Gemert wat meer kinderen bij de kleuter te krijgen. “We hebben 135 jeugdleden maar vooral op papier. Ze komen hier niet vissen. Ze willen alleen de vispas die verplicht is om waar dan ook te vissen”, legt voorzitter John Kuijpers uit. “We zouden ze liever hier zien. Ook samen met de ouders, zodat zij kunnen zien wat we hier doen.”
Hier is dus bij De Kleuter waar het zaterdagmiddag prachtig is om een stekkie te zoeken. Het water is helder en de vissen bijten goed. “Dit is de mooiste visvijver in de verre omgeving”, weet hengelaar Marc Mommersteeg. Hij is aan de slag met professioneel materieel. Tijdens ons gesprek vangt hij een prachtige karper. “Ik ben een paar jaar geleden begonnen met een hengeltje en nou heb ik mijn auto vol spullen”, lacht hij en zet de karper na hem eerst gemeten te hebben weer vakkundig terug in het water.
Kuijpers: “We proberen een gevarieerd programma aan te bieden. We geven voorlichting over vissen in het algemeen, vistechnieken en -materialen en water- en visstandbeheer. Pet’s Place Uden en Carp Tackle Holland (groothandel in karperaas en toebehoren) verlenen ook hun medewerking en verzorgen productpresentaties.
Het doel van Nationale Hengeldag is mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de hengelsport. Daarom gaf Hengelsportvereniging De Kleuter op deze dag óók mensen die geen lid zijn, toestemming om te vissen. De club stelde hiervoor gratis dagvergunningen ter beschikking. Sportvisserij Nederland biedt De Kleuter veel steun. Als Van Gemert bijvoorbeeld straks voor de klas staat krijgt hij gratis lesmateriaal.
Maandag zijn er viswedstrijden voor de jeugd bij De Kleuter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant