Afbeelding

CurveBall-G bij Red Sox van start

Sport 19 keer gelezen
UDEN – Honk- en softbalvereniging de Uden Red Sox heeft sinds donderdag een nieuw team: de Red Sox Giants. Het team dat nu nog geen spelers heeft gaat het nieuw ontwikkelde CurveBall-G spelen, bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking.

[image=139218]

Wethouder John Timmers kreeg donderdag op sportpark Moleneind een shirt overhandigd van Marc Isphording, voorzitter van Uden Red Sox. Daarop stond het nieuwe logo van de Red Sox Giants. Met een rake klap sloeg de wethouder de bal het veld in, wat de officiële aftrap inluidde van CurveBall-G in Uden.

[image=139214]

Volgens Timmers is dit initiatief een goede zaak. “In ons coalitieprogramma hebben we sport voor bijzondere doelgroepen hoog in het vaandel staan”, aldus de wethouder. “Maatschappelijk ondernemen geldt niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook voor sportclubs. Het is belangrijk om iedereen binnen onze maatschappij erbij te betrekken.”
Hans Meijer, algemeen directeur van het bonsbureau van de KNBSB, was ook aanwezig in Uden. “CurveBall-G, een vorm van het al wat meer bekende BeeBall, is ook voor de bond nog erg nieuw. Vorig jaar september ging het als een probeersel voor het eerst van start in Amsterdam. Tot onze verbazing ontwikkelde dit zich razendsnel over het land. In Noord-Holland zijn de meeste teams, maar Brabant is een goede tweede. We zien dat veel verenigingen bereid zijn dit initiatief op te pakken. Vandaar dat de KNBSB heeft gekeken hoe we CurveBall-G verder kunnen supporten. We hebben Tjerk Smeets, voormalig catcher van het Nederlands team, bereid gevonden om als ambassadeur van CurveBall-G op te treden.” Na de officiële plichtplegingen kon het publiek genieten van een BeeBall demonstratiewedstrijd tussen de Uden Red Sox en de Cardinals uit Oss. Dit spel is ongeveer gelijk aan CurveBall-G.
De Red Sox Giants komen vanaf 8 juli bij elkaar op de donderdagavond van 18.30 tot 20.00 uur op sportcomplex Moleneind aan de Aalstweg in Uden. Trainingspak en sportschoenen (liefst met noppen) zijn voldoende om mee te kunnen doen. Het verdere materiaal is aanwezig. De begeleiding is in handen van Kitty de Laat, Saskia van der Wijst en Marc Isphording. De periode tot de zomervakantie is een proefperiode om kosteloos kennis te maken met deze sport. In een speciale folder is het een en ander lezen over CurveBall-G, de variant op honkbal die dit team gaat spelen. Voor aanmelding, folder en nadere informatie: Marc Isphording, 0413-247684 of .

[image=139220][image=139219][image=139217][image=139216][image=139215]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant