Afbeelding

Weersvoorspelling hindert EHBO-spelochtend

Onderwijs 42 keer gelezen
UDEN - Het Rode Kruis hield vanochtend haar dertiende Jeugd-EHBO-spelochtend in het Udense Sportpark. Jammer genoeg werden door een onweersvoorspelling voor acht scholen de activiteiten afgelast. Het evenement is voor de tweede keer in dertien jaar gehinderd door het weer.

[image=139117]

In eerste instantie deden de groepen acht van alle scholen in Volkel, Uden en Odiliapeel mee aan de praktijkdag. Tegen tienen werd bekend dat de tweede lichting scholen thuis kon blijven aangezien er een onweersbui voorspeld werd. Gelukkig konden de eerste groepen de dag nog positief afronden met een certificaatje. “Jammer genoeg zit het weer vandaag niet mee. Het is vrij koud en daardoor hebben we ook al wat spelonderdelen moeten schrappen,” zegt Rode Kruis-medewerker Jan Elferink. Onder de elf spelonderdelen die wel plaatsvonden, zitten bijvoorbeeld het EHBO-memoryspel, spelletjes over vergiftigingen en behendigheidspelletjes met rolstoelen en brancards. Het leukste? "De spelletjes met de rolstoelen en brancards," zeggen drie leerlingen van OBS De Brinck in koor. De kinderen genieten zichtbaar van het brancardspel, waarbij ze klasgenootjes naar de overkant moeten dragen terwijl ze obstakels ontwijken.
Alle deelnemende groepen hebben op school een tien lessen tellende EHBO-cursus gevolgd waar ze leerden hoe ze mensen met brandwonden, sneeën, bewusteloosheid of andere kwalen moeten helpen. “We willen ze voorbereiden op al het kleine wat ze tegen kunnen komen,” zegt Elferink. Nu krijgen ze op speelse wijze de kans hun theorie in de praktijk te gebruiken “Het is allemaal natuurlijk veel spannender wanneer er ineens een slachtoffer voor je ligt." Na twee uur werden de kinderen bijeengeroepen en kregen ze allemaal een bewijs van deelname.

[image=139118]

[image=139119]

[image=139120]

[image=139122]

[image=139123]

[image=139124]

[image=139125]

[image=139126]

[image=139127]

[image=139128]

[image=139129]

[image=139130]


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant