Afbeelding

Nieuwe website voor Udense Musical

Kunst en cultuur 72 keer gelezen
UDEN - De Udense Musical gaat de nieuwe editie tegemoet met een geheel vernieuwde website. Zowel het logo als de inhoud van de site zijn onderhanden genomen.

[image=138312]

De Stichting Udense Musical (SUM) heeft als doel het organiseren van een voor Uden en omstreken uniek cultureel evenement in de vorm van een musical. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het Centrum Kunstzinnige Vorming Uden (CKVU). De SUM probeert om de twee tot drie jaar een productie te realiseren. Deze wordt uitgevoerd door circa 100 tot 150 vrijwilligers die ondersteund worden door ongeveer tien professionals.
De kleuren van het nieuwe logo komen terug in de lay-out van de website. De kleuren rood, bruin en geel geven de vormgeving een warme uitstraling die past bij de met veel plezier en passie uitgevoerde musicals. Op de homepage van de site wordt een overzicht gegeven van de laatste nieuwsberichten, fotoalbums en video's. Zodoende kan de bezoeker in één oogopslag zien of er nieuwe content is toegevoegd. Door middel van een Flash video-bestand en twee YouTube-video's kan de bezoeker de vorige musical "Piek! Tussen pijen en piepers" uit 2008 bekijken. Ook zijn veel foto's beschikbaar, zowel van de voorbereidingen als de theatervoorstellingen met publiek. Naast een gastenboek beschikt de site over een afgeschermd gedeelte dat bestemd is voor de betrokkenen van de Udense Musical. Door hierop in te loggen, kan de agenda bekeken worden, kunnen bestanden worden geraadpleegd en kan de gebruiker de laatste mededelingen lezen. De website zal door de Udense Musical meer en meer worden ingezet als communicatiemiddel, zowel als presentatie naar buiten als voor intern gebruik.
Om de Udense Musical te ondersteunen, heeft Whirlwind besloten de website te sponsoren. Hieronder valt zowel het ontwerp als de realisatie van de website. Het beheer van de website, bijvoorbeeld het toevoegen van nieuwsberichten, wordt verzorgd door de Udense Musical. Hierbij wordt gebruikgemaakt van het CMS (content management system) waarmee de website is uitgerust. De website van de Udense Musical is bereikbaar op www.udensemusical.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant