Afbeelding

Everlasting: Niet druk, wel goed georganiseerd

Kunst en cultuur 94 keer gelezen
UDEN - Met zo'n driehonderd bezoekers was de opkomst van het Everlasting Festival volgens verwachting. Toch had de organisatie stiekem op wat meer mensen gehoopt, gezien acts als Only Seven Left, Go Back To The Zoo en de Fakkelbrigade. "Leerlingen hebben tegenwoordig ook een drukke agenda. De sfeer was in ieder geval goed en de zaal zag er gevuld uit. Daar doe je het toch voor," aldus Pul-medewerkster Nienke Van Asseldonk.

[image=138301]

Het festival, opgezet door leerlingen van het Udens College, trapte maandagmiddag af met activiteiten op het plein voor de Razzoo. Van de skatebaan en het pannaveldje werd veelvuldig gebruik gemaakt en er hing een relaxte sfeer. Boef en de gelogeerde Aap trakteerde onze oren op dikke beats en ook Mogi en the 101’s traden op. Alle aandacht ging natuurlijk uit naar het avondprogramma. Dat rond zeven uur begon met de tienersensatie Only Seven Left. De kiet was niet uitverkocht, maar de jongens hadden duidelijk een paar vrouwelijke fans in Uden en omgeving. Een dertigtal gillende meiden stonden tegen het podium aan in de hoop oogcontact te maken met hun muzikale leeftijdgenootjes. Op een Jason Brothers-achtige manier posseerden de jongens voor de camera’s van de massaal meezingende meisjes. Een enkele jongen stond mee te neuriën en naast de beroepsfotografen was er achterin de zaal slechts één ouder persoon aanwezig, die de teksten overigens perfect meezong. Het bleek de moeder van gitarist Jochem en bassist Hinne van Only Seven Left te zijn. "We (moeder Miriam en haar man Menno) touren niet met ze mee, maar reizen achter ze aan." Met het festivalseizoen voor de deur belooft het een drukke tijd te worden voor het gezin "Dat was toen de jongens op tour waren in januari, februari en maart ook al. Toen stonden we ieder weekend tegen het podium. Wel heel leuk!"
Go Back To The Zoo was de volgende band op het programma. Het publiek in de zaal onderging duidelijk een transformatie, net als de band. De hipgeklede tienerband werd vervangen door ongeschoren mannen met lang ‘rock en roll’ haar en de zaal stroomde vol met stoere jongens die de gillende meisjes aflosten. Het eerste nummer ‘Fuck you’ zette gelijk de toon en het kleine publiek genoot van hits als ‘Electric’ en ‘Beam me up’. Na een ruim halfuur hield de band het voor gezien en was het wachten op de hiphopformatie Fakkelbrigade. Veel hiphopliefhebbers uit Uden en omgeving waren uitgerukt om voor slechts € 7,50 euro de Fakkelbrigade een fantastische show te zien geven. Het gemis van het recent geopereerde groepslid Rico werd zeker goed gemaakt in een energieke voorstelling van ruim een uur. De Pul was nog niet zo gevuld geweest. Het fanatieke publiek creëerde pits en rapte vollop mee met nummers als ‘Groen gras’, ‘Colluci’ en ‘Gekke Gerrit’. De rappers verlieten het podium en lieten Wrong Medicine Deejay de avond afsluiten met nog een paar lekkere dubstepbeats. Zo kwam er een einde aan een redelijk bezochte, maar goed georganiseerde 5e editie van het Everlasting Festival.

[image=138300]

[image=138302]

[image=138304]

[image=138303]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant