Afbeelding

Burgemeester op de planken

Kunst en cultuur 11 keer gelezen
UDEN - Burgemeester Henk Hellegers staat donderdagavond 27 mei op het podium in Markant voor de voorstelling ‘Van Hunebed tot Hyves: de cabaretcanon van de Nederlandse geschiedenis’. Ondanks dat zijn inbreng ook voor hem nog onbekend is en de deadline snel nadert, blijft de burgemeester er koeltjes onder.

[image=137516]

“Ha ha, nee hoor ik ben niet zenuwachtig. Ik heb in mijn oude woonplaats regelmatig op het podium gestaan, dus van plankenvrees kun je niet spreken.” De burgemeester werd positief verrast door de unieke formule van de cabaretvoorstelling. De show heeft een humoristische en satirische kijk op onze vaderlandse geschiedenis. “Een leuke show met een knipoog naar de actualiteit” De vele rollen uit de Nederlandse geschiedenis worden vervuld door vier cabaretiers: George van Houts en Tom de Ket (van het cabaretduo Van Houts en De Ket), Tina de Bruin (BNN’s De nieuwste show en Julia’s Tango) en Kim van Zeben (Jan, Jans en de Kinderen). Zij worden iedere voorstelling bijgestaan door een bekende Nederlander of persoon uit de betreffende gemeente. “Ik heb me niet voorbereid. Ik ben alleen naar de première in Amsterdam geweest om te kijken hoe de show in elkaar zit.” De burgemeester is gevraagd in quizvorm drie spelonderdelen te leiden. “Het is nog niet bekend welke, maar bij de première waren taal en puzzelen spelonderdelen.” Het is allemaal nog een beetje een verrassing voor Hellegers. “Donderdagmiddag ontmoet ik de leden van de cabaretgroep en dan gaan we bijpraten over de show.”
Er staan natuurlijk veel mensen te springen om burgemeester Hellegers in zo’n, voor hun, onbekende situatie te zien schitteren. “Dit is eenmalig omdat het om een unieke formule gaat. Normaal sta ik, buiten carnaval om, niet op het podium. Dit is echt iets voor één keer.” Als je nog geen kaartjes hebt, dan kun je ze nog snel bestellen op www.theatermarkant.nl of telefonisch via 0413-256110 (ma. t/m vr. 10.00 – 17.00 uur). Er zijn nog voldoende kaarten beschikbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant