Afbeelding

Halfvastenfeesten Zeeland in voorbereiding

Kunst en cultuur 222 keer gelezen
ZEELAND - De Zeelandse Halfvastenoptocht en de Halfvastenfeesten vormen samen een driedaags evenement geworden dat in 2009 plaats vindt van vrijdag 20 tot en met zondag 22 maart op het evenemententerrein aan de rotonde Reekseweg / Middenpeelweg in Zeeland.

Tijdens de eerste editie van de Halfvastenfeesten werd de organisatie in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeschrikt door het omwaaien van de circustent. Dit leverde een flinke domper op voor de rest van het weekeind. Naast het niet doorgaan van de circusvoorstellingen op zaterdag was het missen van de tent het begin van een reeks onvoorziene gebeurtenissen.
Met de opgedane ervaring in het achterhoofd zijn diverse commissies al druk bezig met de organisatie van dit unieke evenement.

Piratenfestival
De Halfvastenfeesten trappen af op vrijdag 20 maart met een spectaculair Piratenfestival. Op zaterdagavond komen de jongere doelgroepen aan de beurt tijdens de Nacht van Halfvasten en worden hiervoor in twee mega feesttenten verschillende podia’s ingeruimd. Beiden hebben een geheel eigen karakter, er is een Nederlandstalig podium en een dance area. Het weekend wordt traditioneel afgesloten met de Halfvastenoptocht op zondag. Na de pracht en praal van de bonte stoet die door het centrum van Zeeland trekt, zal er voor en na de prijsuitreiking beslist weer een gigantisch feest losbarsten. Voor de optocht wordt geen entree gevraagd en worden er duizenden belangstellenden verwacht.
Rondom de Halfvastenfeesten zal ook Het Groot Russisch Staatscircus van Moskou weer zijn intrek nemen in Zeeland. In samenwerking met circus Boltini presenteren zij een speciaal opgezette show. Nederlands bekendste circus ooit verzorgt deze dagen een aantal voorstellingen voor verschillende groepen.

[image=82622]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant