Blauwe Vogels vieren jubileum

  •   keer gelezen
UDEN - De Blauwe Vogels van Scouting Jeanne d’Arc vierden zaterdag hun 16-jarig jubileum. Normaal doe je dat natuurlijk bij het 15-jarig jubileum, maar door omstandigheden werden de festiviteiten een jaartje uitgesteld.

[image=82671]

Tegelijk met het nieuwjaarsfeest is het jubileum gevierd met gebak, oliebollen en champagne. De taart was versierd met 16 sterretjes. De kinderen hebben zelf prachtige vuurpijlen gemaakt, om daarmee de verjaardag extra goed te vieren.
De speltak Blauwe Vogels van Scouting Jeanne d’Arc is een groep die uniek is in de verre regio. Deze groep is voor jongens en meisjes in de leeftijd 6 tot 16 jaar die speciale aandacht nodig hebben. Dit zijn alle kinderen die graag met anderen scoutingactiviteiten willen beleven, maar dit door de een of andere beperking moeilijk vinden in een reguliere groep. Met beperking wordt letterlijk een beperking op lichamelijk gebied bedoeld, doordat je een zwakke motoriek hebt of bijvoorbeeld in een rolstoel zit. Daarnaast kun je ook speciale begeleiding nodig hebben, omdat je bijvoorbeeld ADHD hebt of een stoornis uit het autistisch spectrum. Of misschien omdat je gewoon wat moeite hebt met het begrijpen of verwerken van opdrachten.

[image=82670][image=82669]
Meer berichten