Afbeelding

Knoerissen introduceren Bal Masqué

Carnaval 69 keer gelezen
UDEN – ‘Van swing naar hos’, zo typeren de Knoerissen het Bal Masqué dat zaterdag 14 februari om 19.45 uur in het tenniscentrum in Uden gehouden wordt. Bal Masqué is een compleet nieuw evenement waarbij iedereen uitgenodigd wordt zich onherkenbaar te verkleden en waarbij de muziek zich via musical, samba en swing richting het carnavalsgebeuren begeeft. ‘Van swing naar hos’, dus!

Het Grand Gala dat sinds 1967 een traditie was bij de Knoerissen trok in goede jaren 1200 bezoekers, maar de laatste jaren bleek de belangstelling terug te lopen. Vandaar dat de Knoerissen een nieuw concept bedachten met ‘prikkelende’ maskers: ,,Want de vraag is: wie zit er achter dat masker?”, zo vertelde Jack Evers, de kartrekker van het Bal Masqué. ,,Maar je hoeft je niet per se een masker op! Alle ludieke dingen zijn mogelijk. Want ‘het verkleden’ met carnaval wordt minder, maar dat is wel een stukje carnavalscultuur dat we in stand willen houden. Cultuur is wat ons bindt!”

Van swing naar hos
Naast de gemaskerde bezoekers wordt het Bal Masqué qua aankleding en muziek een uniek evenement. Een 'plein' komt in het midden van de zaal, er komt een catwalk voor de bezoekers die bij binnenkomst ludiek ontvangen worden en geschminkt, gehairstyled en zo nodig nog verkleed worden. Wat de muziek betreft zit er dus die opbouw van swing naar hos. Begonnen werd met musicalzangeressen, ‘sambageweld’ en ‘swing’ van Maurice de Greef, die in Uden bekend is als hoofdrolspeler uit alle drie de Udense musicals. Vervolgens is er een theatershow van Enge Buren, waarna DJ Norbert om 23.00 uur het programma overneemt en steeds meer carnavalsmuziek gaat draaien. ,,Want het Bal Masqué is dé opmaat naar carnaval, zónder protocol, maar met een hoog feestgehalte!”
Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar op 13 januari in Market Place en daarna bij de Esso in de Bitswijk in Uden.

[image=82712]





Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant