Afbeelding

Marcel Reugebrink is de redder van Wessel

Algemeen 225 keer gelezen
UDEN – Marcel Reugebrink is de man die Wessel Beekmans zondagmiddag uit het ijskoude water van Uden Zuid heeft gehaald. ,,Ik liet mijn hond uit en zag het gevaar aankomen. Ik ben als kind zelf ooit door het ijs gezakt dus weet hoe moeilijk het is om eruit te komen. Ik aarzelde geen moment.”

[image=82885]

Reugebrink klom op het muurtje nabij de plek waar het jongetje zijn hond uit het ijs had proberen te trekken. Hij moest ze er allebei uit bevrijden. “Oh meneer, ik dacht dat ik dood ging. Wat ben ik blij dat u er bent”, had de jongen uitgeroepen. Vlakbij stond een ander jongetje. Die heeft heel behulpzaam de riem van de hond opgevist en meegegeven. Wie dat was, weet Reugebrink niet. ,,Het mannetje was door en door koud. Hij had er zelf nooit uit kunnen komen. Ik stuurde hem gauw naar huis voor een warm bad. Hij rende en was hartstikke blij. Klaar.”
De ouders van Wessel, Jos en Marga Beekmans hadden een oproep gedaan via Kliknieuws om de redder van hun zoontje te vinden. Ze zullen hem persoonlijk gaan bedanken.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant