Afbeelding

‘Het wordt een fraai totaalplaatje’

Algemeen 19 keer gelezen
VEGHEL – Als je een monumentaal pand wilt behouden voor de toekomst, dan moet er een goede bestemming voor gevonden worden. Het is het credo van Jan Slippens, eigenaar van het historische Klondike aan de Hoogstraat in Veghel.

Oud-wethouder Jan Slippens kocht het pand in 2007. Als zakenman, maar vooral ook als liefhebber van historische gebouwen. ”We hebben lang nagedacht wat ermee te gaan doen. Zelf wonen, appartementen, een restaurant, museum? Het pand moet uiteraard wel wat opbrengen. Maar een kantoorbestemming ligt toch het meest voor de hand. Dan zijn de inkomsten waarschijnlijk het meest stabiel”, zegt Jan Slippens, die zelf een dikke vinger in de pap houdt als het gaat om geschikte kandidaten. Geen uitzendbureau, maar wel een accountantskantoor of architectenbureau bijvoorbeeld. ”Dat heeft niets te maken met uitstraling, maar bijvoorbeeld met het niet willen toestaan van grote stromen bezoekers.”

[image=82889]

Naast notariskantoor Actor Groep, dat het hoofdpand gaat huren, zijn er nog geen handtekeningen gezet voor de overige 670 vierkante meter kantoorruimte. Wel zijn er gesprekken gaande, zoals met een kliniek voor cosmetische chirurgie. ”Maar die zijn prematuur”, aldus Slippens, die zelf het beheer van de tuin onder zijn hoede heeft. ”Die wordt ontworpen door Berthuls, een toonaangevend tuinarchitect. Het wordt een zeer fraai totaalplaatje.”
Jan Slippens geeft aan met de koop van Klondike het ‘ultieme rendement’ wellicht niet te halen. ”Maar dat is ook niet belangrijk, het behoud van zo’n mooi pand op een prominente plaats binnen Veghel, daar gaat het om.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant