Afbeelding

Strooiploeg werkt dag en nacht

Algemeen 20 keer gelezen
UDEN – ,,Alsof de sneeuw binnenkomt in je ruit”, vertelt Theo van de Ven over de nacht van zondag op maandag. Heel de nacht was hij in touw met sneeuwschuiven en zout strooien. Dag en nacht werd er hard gewerkt door de strooiploegen.

,,En nog zeggen mensen ‘we zien ze nooit’”, vertelt coördinator Jan Verstegen. ,,Nee, ‘s nachts kijken de mensen ook niet.” Zijn telefoon rammelt gedurend met ‘klachten’. ,,Maar die zondagnacht was het ook niet bij te houden. Als ‘eerste urgentie’, hebben we de hoofdwegen schoongemaakt, maar op de ‘tweede urgentie’-wegen was al gereden toen wij er op kwamen. Met de schuiver kregen we het niet meer schoon. Het was al een dikke laag ijs geworden.”
Ook dinsdag is er nog ijssneeuw op plekken op de ‘tweede urgentie’-wegen te vinden. Het zout werkt, niet want het is kouder dan -7 graden! Zand wordt gestrooid, bijvoorbeeld bij de Petruskerk, want er is een uitvaart.Theo gaat naar de Corridor, want de busdienst heeft gebeld. Onderweg in het sportpark ziet Jan Verstegen het ijs smelten: ,,Gelukkig, het zout werkt weer.”

[image=82893][image=82891][image=82892]


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant