Afbeelding

Wethouder Hidde Nota treedt af

Column 79 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=58437]

George W. Bush kan weer lekker terug naar dat Dierenpark in Arnhem. Wellicht krijgt hij daar de kans de lagere school nou eindelijk eens af te maken. Begrijp me goed, ik wil niet natrappen maar van een echte aanvoerder van Het Vrije Westen kon je toch niet spreken, wel? Nee, die vent is verdorie acht jaar lang president geweest en niet éénmaal beschuldigd van seksuele intimidatie of bedenkelijke omgang met een stagiaire. Dan klopt er toch iets niet … of ben ik nou gek?

Als vliegtuigen zo veilig zijn... waarom willen de stewardessen dan altijd bij de nooduitgang zitten? Waarom heeft een rouwstoet altijd voorrang? Er is toch geen haast meer bij, of vergis ik me? En waarom zeggen ze altijd dat vooral vrouwen last hebben van koude voeten. Nee, vrouwen HEBBEN koude voeten en wij mannen hebben daar last van. Kortom, ik hou van dingen die kloppen in het leven. Tarzan moet een baard dragen, een waterpijp moet eigenlijk meteen uit gaan als je hem aansteekt en als de bliksem in zee slaat moeten alle vissen prompt dood gaan. Dat zijn de regels en zo moet het gebeuren. Althans dat vind ik.
In een oud pand van een Oss’ garagebedrijf zit tegenwoordig een bordeel. Daar zie je of ruik je niets meer van. Je merkt het alleen nog aan de prijzen: een gewone beurt blijkt twee keer zo duur want de meisjes blijken achteraf altijd nog extra dingen te hebben gedaan die helemaal niet waren afgesproken. Kijk, daar hou ik van. Dat klopt! Snap je? Waar ik dan weer van baal is dat men zegt dat de meisjes daar “hun lichaam verkopen”. Dat klopt dan weer niet! Nee, als klant krijg je niks mee, je hebt hun lichaam hooguit even kunnen LENEN.

Namen moeten ook kloppen, vind ik. Van de week kwam ik ergens in de Randstad het bord “herenkapper Harrie Kaal” tegen. Heerlijk. En nou begrijp je ook waarom ik zo’n enorme fan ben van de Udense wethouder Hidde Nota. Aan die naam klopt alles! Je ziet hem zo door het stadskantoor benen met onder iedere arm stapels formulieren en evaluaties … Kijk, daar loopt het hart van ons gemeentelijk beleid: NOTA!
Maar helaas, hij heeft nu besloten de notities en vergaderstukken van zich af te gooien. Jawel, Nota houdt er mee op! Hij kiest voor zijn gezondheid. Prima, per slot moet je hart ook blijven kloppen. Maar Hidde, dan wel graag bij de uitgang die achternaam inleveren. Want op een bankje in het park, genietend van de zon, slaat dat NOTA echt nergens op.

Een vanzelfsprekend weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant