Afbeelding

Sneeuw houdt Piet Paulusma thuis

Column 29 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=13574]

Toegegeven, het was koud. In het Bakelse bejaardencentrum de Wilbertsdries konden de bewoners niet slapen van de klapperende gebitjes op hun nachtkastjes, op naturistisch recreatiepark Elsendorp liepen de gasten met naaktfoto’s op hun dikke jassen, en in Overloon waren zelfs de telefoonkabels bevroren en hoorden de mensen pas na de dooi, op donderdag, wat ze afgelopen week allemaal gezegd hadden. Een Osse milieuactivist schijnt zelfs midden in een sneeuwstorm naar buiten te zijn gerend met een spuitbus haarlak. Hij was door de vrieskou helemaal de kluts kwijt en schreeuwde: “En nou is het afgelopen! Kom op met dat broeikaseffect. Opwarmen … nondejuu!”.

Nee, het was echt ijs … maar dan ook ijskoud. Bij het sneeuwschuiven vond ik twee ingevroren Jehova’s getuigen op de oprit. Het was een geluk dat ik ’s nachts een kruik had in bed. (Heerlijk trouwens, die Beerenburger.) Maandagochtend werd er bij mij aangebeld. Na ontdooiing bleek het mijn neef Niko uit Vortum Mullem te zijn. Hij had er drie uur over gedaan om bij ons buurtschap Slabroek te komen. Bij binnenkomst liet Niko een scheet en ik hoorde het ding vlak achter hem op de grond vallen. PLOK!

Maar hij WAS er tenminste! En dat kon je van Piet Paulusma niet zeggen. Afgelopen zondag zou hij in Veghel zijn weerpraatje houden maar Piet kwam niet opdagen. Nee, mijnheer vond het een beetje “te winters” liet hij per SMSje weten. Hij bleef liever in Friesland. Wat een watje!? Hij reist in de zomer van zonovergoten Limburgs terras naar barbecue op Texel, maar wordt het hem te koud onder de voeten, dan blijft onze weerman thuis! Terwijl het nota bene zijn vak is!? Bij Mediamotion zou je er met zo’n houding meteen uitliggen. Nee, als alle Nederlanders dezelfde labbekakkerige instelling zouden hebben als Paulusma dan knalden we binnen de kortste keren IJsland voorbij, qua recessie. Neem verdorie een voorbeeld aan de bezorgers van dit weekblad!

Okay Piet, ik betwijfel of deze krant ook in het Friese Surhusterfean wordt bezorgd maar ik geef je hierbij nog één kans. Bij een volgende koufront spoed je je op de fiets naar het centrum van Veghel. Het is daar dan min 15, maar je trekt je er niets van aan. Voor de Sint-Lambertuskerk wacht je in je colbertje rustig een half uur op verbinding met Hilversum. Dan doe je je weerpraatje en samen met de inmiddels toegestroomde kudde pinguïns roep je daarna enthousiast: HOUDOE! (want dat “oat moan” laat maar zitten). Begrepen? Anders kom je er hier van de zomer NIET meer in.

Een ontzettend ontdooid weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant